3 Mart 2023 cuma günü zehir zemberek bir açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 6 Mart 2023 pazartesi günü 6’lı masa toplantısına katıldı.

Akşener’i masaya getiren formül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın icracı ve yetkili Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasıydı.

Bu formül kabul edildi.

Akşener 6’lı masa toplantısına katıldı.

Ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6’lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna ilan edildi.

Akşener dün Habertürk televizyonunda Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında 3 Mart konuşmasını kendisinin yazdığını söyledi.

Akşener’i bu kadar öfkelendiren ne idi?

Hiçbir zaman bilemeyeceğiz.

Ancak Akşener bu açıklamasını hazırlarken yerden yere vurulacağını bilmeyen bir siyasetçi değil.

Nitekim öyle oldu ve sertçe de eleştirildi.

Masanın dağılmasından mutlu oldukları için Akşener’in zehir zemberek açıklamasını eleştiremeyenler, kalemlerine ve düşüncelerine sansür koyanlar ise, Akşener masaya dönünce eleştirmeye başladı.

Önce MHP lideri, “Masayı devirip tekrar oturanlar, ilkesizlik ve güçlüksüz numuneleridir. Masayı devirene tekrar sandalye sunmak çürümüş bir siyasetin ilkesizliği değil midir? Masaya geri oturan söylediği ağır sözlerin altından nasıl kalkacak? Bir kere satan yine satar yine satacaktır" dedi.

Sonra bazı televizyon yorumcuları Akşener’in sözlerinin, masadaki liderler ve taraftarları tarafından nasıl içlerine sindirebildiklerini anlayamadıklarını dillendirdi.

Sözüm, Akşener’in açıklamasına kadar, iktidarı elinde bulunduranların toplumun bir kesimini hedef alarak söyledikleri hakarete kadar varan açıklamalarını aynı tonda eleştirmeyenlere…

Aynı tonda televizyon ekranlarında düşüncelerini dillendiremeyenlere...

Geç kaldınız. 

Kaybettiniz.