Dünyanın en büyük gemi faciası 15 Nisan 1912 tarihinde Kuzey Atlantik’te yaşandı. White Star Line isimli İngiliz işadamı, dünyanın en büyük gemisini inşa ettirerek, batmayacağına inandığı RMS Titanic adlı devi sulara indirdi.

Dev gemi Titanic sadece denizlerin en görkemli aracı değil, aslında doğaya bir meydan okuma şımarıklığının vücut bulmuş haliydi. Kibir ve gösterişin aracı Titanic tüm zamanların en çok konuşulan gemisi olacaktı. Avam kamarası, lüks kamarası ile kast sisteminin yaşandığı bir krallıktı aslında.

892 mürettebat ile toplam 3547 kişinin seyahat ettiği Titanic suya indirildikten 5 gün sonra Atlantik’te buz dağına çarptı. Batmasının mümkün olduğu düşünülmeyen dev gemi sulara gömülmeye başlayınca insanlar flikalara hücum etti. Gemilerin yedek akçesi sayılan flikaların sayısı herkese yetecek kadar değildi.

VE MÜZİK…

Avam kamarasının kapıları kapatılmasına rağmen aşağıdakilerin bir kısmı çıkmayı başardı. Önce zengin ve itibarlı yolcular flikalara bindirildi. Kargaşa yaşanırken müzik başladı. Tecrübeleri kaptan Edward John Smith, acı gerçeği biliyordu. Müzisyenlere son dakikaya kadar çalmalarını emretti.

Kıssadan hisse; Gemi batarken müzik çalınmaz…