Can Holding'e yönelik başlatılan soruşturma, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni de gündeme taşıdı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), hakları TMSFye geçen İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz açısından endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

YÖK Başkanı Erol Özvar'ın yaptığı açıklama şöyle:

"Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Can Holding'e yönelik yürütülen adli soruşturma kapsamında holdinge ait şirketlerle birlikte İstanbul Bilgi Üniversitesi de sürece dahil edilmiştir.

Antalya Muratpaşa’da renkli buluşma
Antalya Muratpaşa’da renkli buluşma
İçeriği Görüntüle

Öğretim elemanlarımız, idari personelimiz ve öğrencilerimiz açısından endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Üniversitemizde eğitim öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam edecektir.

Gelişmelerden bütün kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz."

MEB'den Doğa Koleji açıklaması

Can Holding operasyonu sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Doğa Koleji ile ilgili açıklaması geldi. MEB, “Doğa Koleji” özel okullarında eğitim öğretim süreçleri aksamadan kesintisiz devam edecektir. Öğrenci, öğretmen ve veliler için endişeye mahal bir durum söz konusu değildir." açıklamasını yaptı.

Kaynak: İGF