Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önceki bir hukuk davasında E Jean Carroll'a hakaret ettiği ve 1990'larda ona cinsel saldırıda bulunduğu tespit edilmişti. Jürinin tazminat kararı, Trump'ın yorumlarının Carroll'un itibarına ve duygusal sağlığına verdiği zararı karşılaması anlamına geliyor. 7 erkek ve 2 kadından oluşan jüri, aynı zamanda Trump'ın Carroll'un aleyhinde konuşmaya devam etmesini engellemek amacıyla başka bir ceza da uygulanabileceğini kaydetti.

Carroll kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bu, yere düştüğünde ayağa kalkan her kadın için büyük bir zafer ve bir kadını aşağıda tutmaya çalışan her zorba için büyük bir yenilgidir" dedi.

Avukatı Robbie Kaplan da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor Bolu Dağı Tüneli uzatılıyor... İkinci etap Temmuz'da başlıyor

"Bugünkü karar, yasanın ülkemizdeki herkes için, hatta zenginler, hatta ünlüler, hatta eski başkanlar için bile geçerli olduğunu kanıtlıyor."

Trump: Cadı avına itiraz edeceğim

Trump, herhangi bir yanlış yapmadığını ve Carroll ile tanıştığını defalarca reddetti. Ancak kararın ardından, sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı bir paylaşımda davanın sonucunu sert bir şekilde eleştirdi. Trump'ın Carroll'a doğrudan saldırmaktan kaçınması da dikkati çekti.

Trump, "Her iki karara da tamamen katılmıyorum ve bana ve Cumhuriyetçi Parti'ye odaklanan bu Biden Yönelimli Cadı Avına itiraz edeceğim. Hukuk Sistemimiz kontrolden çıkmış durumda ve Siyasi Silah olarak kullanılıyor. İlk Değişiklik Haklarının tamamını elimizden aldılar. BURASI AMERİKA DEĞİL!" ifadelerini kullandı.

Dava konusu neydi?

Dava, 1990'larda Bergdorf Goodman mağazasının soyunma odasında dergi köşe yazarı E Jean Carroll'a cinsel saldırıda bulunduğunu ortaya çıkardı. Jüri ayrıca, suçlamalarını yalan olarak nitelendirdiği için Trump'ı hakaretten sorumlu buldu ve kendisine yaklaşık 5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi. Dava, Trump'ın 2019'daki farklı iftira niteliğindeki yorumlarına odaklanmıştı

Editör: Ömür Ünver