Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın eşi S. Y. hakkında "yağma" ve "kamu kurum veya kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlamaları kapsamında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet'in haberine göre soruşturmanın, Yavuzyılmaz’ın yaklaşık 2 yıl TBMM’de danışmanlığını yapan Ö. A.’nın savcılığa verdiği ifade üzerine başlatıldığı belirtiliyor.

Yavuzyılmaz: Asılsız iddianın amacı, fon vurgunu meselesinin konuşulmasını engellemektir

Yavuzyılmaz, X hesabında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Kamuoyunun Dikkatine,

Milletvekilliği görevim süresince; AKP’nin yaptığı yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararları üzerine kamuoyunu aydınlatmaya çalışıyorum.

MHK Başkanı ve hakem ve gözlemcilerin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı
MHK Başkanı ve hakem ve gözlemcilerin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

Bu nedenle AKP’nin ve türlü güç odaklarının hedefinde ve tehdidi altında olduğumun farkındayım.

Fon vurgunu konusunda yaptığım açıklamalar ve üzerinde çalıştığım dosyalar nedeniyle AKP’nin saldıracağını biliyordum.

Ama bunu eşim üzerinden yapacak kadar alçalacaklarını tahmin etmiyordum.

Konu, bana dokunamadıklarından ailem üzerinden beni tehdit etmelerinden ibarettir.

Hem geçmişte hem de bugün, geniş bir kadroyla çalışmalarımı sürdürüyorum.

Bunların arasında danışmanlarım, çeşitli alanlardaki uzmanlar, hukukçular ve siyasetçiler vardır. Ortaya atılan asılsız iddianın amacı, fon vurgunu meselesinin konuşulmasını engellemektir.

Bana buradan, hem de eşim üzerinden saldırmak bir itibar suikastı ve susturma girişimidir.

Bu operasyonu yapanlar açıkça şunu diyorlar: “Sen ve partin, bu fon vurgunu meselesini daha fazla kurcalamayın!”

Benim üzerimden tüm milletvekillerine ve ailelerine verilmek istenen bu aşağılık mesajı reddediyorum.

Bu tehdide, bu alçaklığa pabuç bırakacak değilim. AKP’nin yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararlarının üzerine gitmeye kararlılıkla devam edeceğim."