Eğitim-Sen, sınav ücretlerinde yapılan artışa dikkat çekti. Yazılı açıklama yapan sendika, zamlı ücretlerin 6 Şubat mağduru depremzedelerden de talep edildiğini kaydetti.

Eğitim-Sen'den yapılan yazılı açıklama özetle şöyle:

"Geçtiğimiz Ocak ayında, 260 TL olan YÖK DİL Sınavı başvuru ücretini %88’in üzerinde zam yaparak 490 TL’ye çıkaranlar, bugün de yaklaşık 4 milyon öğrencinin başvurması beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınav ücretine %156 zam yaptılar. Yani YKS kapsamındaki her oturum 115TL’den 295 TL’ye çıkarıldı.

Böylelikle sadece TYT’ye girecek adaylar 295,00 TL, lisans öğrenimi için TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 590,00 TL sınav ücreti ödemek zorundayken TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 885,00 TL sınav ücreti yatırmak zorunda bırakılmıştır.

Kaldı ki 6 Şubat deprem faciasının birinci yıl dönümünde deprem bölgesinde adeta gövde gösteri yapan, yerel seçimlerde kendilerine oy verilmezse bölgeye ayrımcılık yapılacağını ilan eden ama her deprem faciası konu edildiğinde de depremzedeler için “ ne kadar hassas” olduklarına dair nutuklar çeken siyasi iktidar, depremzede adaylardan da bu fahiş fiyatlı sınav ücretlerini talep etti!

Türk Sağlık-Sen: Vergi dilimi haksızlığına son verilmeli! Türk Sağlık-Sen: Vergi dilimi haksızlığına son verilmeli!

Evet! Deprem bölgesinde yıkılan okullar, yapılamayan dersler, sarılamayan acılar, giderilemeyen travmalar yokmuş gibi yapmak, sınavlara girmek isteyen öğrencilerden fahiş miktarlarda giriş ücreti almak “hassasiyetin” tüm sahiciliğini gözler önüne seriyor!

Bir tarafta siyasi iktidar temsilcilerinin şatafatlı yaşamı, diğer tarafta sınav ücretlerini ödeyebilmenin derdine düşenlerin yaşamı! Bir tarafta işçi ve memur ücretlerine yapılan yüzde %49 zam, diğer tarafta ücretsiz olması gerekirken %156 zam yapılan sınav ücretleri! İşte tüm görkemli sözlerin cilasının tek tek döküldüğü gerçekler! Satın alma gücünün bu denli gerilediği, gelir adaletsizliğinin uçuruma döndüğü bir ülkede bu sözler kimileri için boş söz olarak gelecek, biliyoruz! Biliyoruz çünkü markette, çarşıda, pazarda el yakan fiyatlardan, fahiş kiralardan, zamlardan bihaber olduklarını da çok iyi biliyoruz!

Herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz!"

Editör: Ömür Ünver