Filistin Haber Ajansı Wafa, İsrail askeri uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Sabra mahallesini hedef alarak bir camiyi vurduğunu belirtti.

Wafa'nın haberine göre Gazze'deki Nuseyrat mülteci kampındaki Malezya okuluna düzenlenen bir başka saldırılarda üç kişi, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki bombardımanda ise bir çocuk öldü.

Yabancılara konut satışı yarı yarıya düştü Yabancılara konut satışı yarı yarıya düştü

İsrail ordusu henüz bu iddialar hakkında açıklama yapmadı ancak hava saldırılarının Hamas altyapısını hedef aldığını söyledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada 7 Ekim'den bu yana 4 bin 630'u çocuk olmak üzere 11 bin 240 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Lapid: Ulusal bir yeniden yapılanma hükümeti kurmamız gerekiyor

Bu arada, İsrail'in muhalefet lideri Yair Lapid, "Ulusal bir yeniden yapılanma hükümeti kurmamız gerekiyor" dedi. 

İsrail muhalefet lideri Lapid, 7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun ve halkının direndiğini ancak "zayıf halkanın hükümet ve özellikle de başbakan olduğunu" söyledi. Muhalefet lideri, "Ulusal bir yeniden yapılanma hükümeti kurmamız gerekiyor. Likud buna liderlik edecek, Netanyahu ve aşırı sağcılar değiştirilecek" dedi. 

Savaş kabinesinin bakanlarından Benny Gantz, Pazartesi günü yaptığı açıklamada başbakanın değiştirilmesi çağrılarının "çılgınlıktan başka bir şey olmadığını" söylemişti. 

Lapid, Gantz'ın sözlerini kastederek "Şimdi zamanı değil diyen sesleri duyuyorum. 40 gün bekledik, daha fazla zaman yok. Şu anda ihtiyacımız olan şey güvenlik ve ekonomiden başka bir şeyle ilgilenmeyecek bir hükümet. Önümüzdeki yıl yeni bir seçimi göze alamayız" dedi.

İsrail'de 7 Ekim'den bu yana Hamas saldırısının nasıl mümkün olabildiği ve bu kadar yıkıcı hale gelebildiği konusunda bir sorumluluk tartışması yürütülüyor. Başbakan Netanyahu, 7 Ekim saldırısıyla ilgili sorumluluk kabul etmeyi reddediyor. 

Editör: Ömür Ünver