Rusya'nın kontrolündeki Donetsk şehrine Rusya tarafından yönetici olarak atanan Denis Pushilin, 20 kişinin de yaralandığı Ukrayna saldırısının yoğun bir anda pazar yerini vurduğunu ve ölü rakamının değişebileceğini söyledi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı sivillere yönelik "barbarca bir terör saldırısı" olarak kınadı. Şu ana kadar Ukrayna'dan olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Uydu görüntülerine göre, İsrail'in kara saldırısı Refah'ın merkezine doğru ilerliyor Uydu görüntülerine göre, İsrail'in kara saldırısı Refah'ın merkezine doğru ilerliyor

BBC'nin haberine göre Pushilin, "korkunç" saldırının pazarın en yoğun olduğu dönemde gerçekleştiğini ifade etti.

Cephe hattına 20 kilometre uzaklıkta

Donetsk şehri ve Ukrayna'nın doğusundaki geniş bölgenin bazı kısımları ilk olarak 2014 yılında Rusya destekli güçler tarafından ele geçirildi ve bölge o zamandan beri kısmen Moskova tarafından kontrol ediliyor. Şehir cephe hattından yaklaşık 20 km uzaklıkta. Mariinka ve Avdiivka da dahil olmak üzere Donetsk şehrinin yakınındaki bölgeler, son zamanların en şiddetli çatışmalarına sahne oldu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişiminin üzerinden neredeyse iki yıl geçti ancak son aylarda çok az ilerleme kaydedildi. Rus birliklerinin cumartesi günü, Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Kharkiv bölgesindeki Krokhmalne köyünü ele geçirdiği iddia edildi. Ukraynalı bir askeri sözcü, güçlerinin bölgeden çekildiğini doğruladı ancak bölgenin askeri açıdan çok az öneme sahip olduğunu söyledi.

Günler önce Moskova, Donetsk'teki Vesele adlı yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiğini de iddia etmişti. Kiev iddiayı doğrulamadı.

Ukrayna'dan gaz terminaline saldırı

Öte yandan Rusya'nın St. Petersburg kenti yakınlarındaki büyük bir gaz ihracat terminaline Ukrayna'ya ait insansız hava araçları tarafından saldırı gerçekleştirildi. Rus yetkililer, patlamanın Ust-Luga terminalinde büyük bir yangına yol açtığını ancak yaralanan olmadığını söyledi. Kiev'deki resmi bir kaynak, SBU güvenlik hizmetinin "özel operasyonunun" "hedef üzerinde" çalışan dronlarla saldırıyı planladığını söyledi.

Editör: Ömür Ünver