6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği yerlerden olan Gaziantep Nurdağı’nın eski Belediye Başkanı Ökkeş Kavak'ın tahliye edildiği öğrenildi. Kavak, depremlerde çöken binalarla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Depremde Nurdağı ilçesindeki can kaybı Sağlık Bakanlığı'nca 2 bin 170 olarak açıklanmıştı.

Deprem dönemi AK Parti'li Nurdağı Belediyesi Başkanı olan Ökkeş Kavak'ın kardeşine ait inşaat şirketlerinin, Nurdağı'nda onlarca kişinin yaşamını yitirdiği site ve apartmanların müteahhitliğini yapan, aynı zamanda AK Parti'li Nurdağı Belediye Meclis üyesi ve İmar Komisyonu'nda görevli Yunus Kaya ile ortak projeler yaptığı belirlenmişti. Kaya, yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. 

T24 haberine göre, Ökkeş ise yine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Şubat 2023 tarihinde gözaltına alındı.

Seller yüzlerce can aldı Seller yüzlerce can aldı

Ökkeş'in çöken binaların müteahhidi olan Yunus Kaya ile ortaklığı ve inşaat aşamasında belediyenin yapması gereken denetimleri gerçekleştirmediği öne sürüldü.

Ökkeş Kavak ilk ifadesinde; deprem felaketinde çok sayıda yakınını kaybettiğini, daha önce müteahhitlik yaptığını ancak belediye başkanı olduktan sonra şirketi, kardeşi Osman Kavak'a devrettiğini söyledi.

Editör: Ömür Ünver