Beyaz Saray Sözcüsü Kaoline Leavitt, bugünkü basın brifingine başladığı sözler, Trump yönetiminin Hristiyanlık vurgulu açıklama ve vurgularına bir yenisini daha ekledi.
Leavitt, basın toplantısına şu sözlerle başladı: "İçeride 'amin' dediğimizi duyabiliyor musunuz? Ekip olarak hep birlikte yüksek sesle dua ettik. Bu kutsal haftada, Başkan Trump ve First Lady, Rabbimiz ve kurtarıcımız İsa Mesih'in dirilişini kutlayan Hristiyanlarla birlikte dua ediyorlar."
Brifing sırasında ise bir gazetecinin "Papa, 'Tanrı savaş açanların dualarını dinlemez' dedi. Bu konuda yorum yapabilir misiniz?" sorusunu yanıtlayan Leavitt, "Milletimiz, yaklaşık 250 yıl önce Yahudi-Hristiyan değerleri üzerine kurulmuş bir millettir. Ve başkanların, savaş bakanlığı liderlerinin ve askerlerimizin, ulusumuzun tarihindeki en çalkantılı zamanlarda dua ettiklerini gördük ve askeri liderlerimizin veya başkanın Amerikan halkını yurtdışındaki askerlerimiz için dua etmeye çağırmasında yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum. Birçok askerle konuşursanız, başkomutanın ve kabinesinin dualarını ve desteğini takdir ettiklerini görürsünüz." dedi.
Leavitt'in toplantıya giriş sözleri, sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Ancak, bu ikinci Trump döneminde ilk değildi. Yalnızca son bir ayda kamuoyuna yansıyanlar ve tatışmalardan bazıları hala devam ediyor.

Savaş Bakanı Hegseth'in duası ve Papa'nın yanıtı
ABD Savaş Bakanı Pete Hegseth'in, çarşamba günü düzenlenen bir Hristiyan ibadetinde Pentagon yetkililerinden İran ve diğer bölgelerdeki düşmanlara karşı “ezici şiddet” için “İsa Mesih’in adıyla” dua etmelerini istediği belirtilmişti. Hegseth, “Her bir mermi, doğruluğun ve yüce milletimizin düşmanlarını tam isabetle bulsun. Merhameti hak etmeyenlere karşı ezip geçen bir şiddet nasip eyle” diye dua etmişti. Haberlerde, bu tür açıklamaların Hegseth’in Hristiyan milliyetçisi görüşlerine ve ABD askeri saldırılarında “sınırsız şiddet” uygulanması yönündeki ifadelerine ilişkin kamuoyunda daha önce dile getirilen endişeleri pekiştirdiği kaydedilmişti.
Papa 14’üncü Leo, İncil’den “Ne kadar çok dua etseniz de dinlemem, elleriniz kanla dolu” alıntısı yaptı. Papa’nın çıkışı, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in ‘merhameti hak etmeyen’ düşmanlara karşı duasından sonra gelmesi dikkati çekmişti.
Papazlar dokunup dua etmişti
Beyaz Saray Özel Kalem Müdür Yardımcısı Dan Scavino, 6 Mart'ta Oval Ofis’te ABD Başkanı Donald Trump için toplu dua edildiği anları paylaşmıştı. Evangelist papazları Oval Ofis'te ağırlayan Trump için toplu dua edildi. Görüntülerde etrafını çevreleyen papazların, gözleri kapalı bir biçimde makamında oturan Trump'a dokunduğu ve dua ettiği görülüyordu.





