Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk ve tekme attı.

hakem,Meler,Ankaragücü,Koca

Çaykur Rizespor 90+7’de attığı golle Ankaragücü ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’i darp etti. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı. Meler darbe sonrası yere yığılırken Koca, yerdeki Meler'e tekme attı. Meler'in sol gözünün şiştiği ve morardığı görüntülere yansıdı.

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Tribünden Koca'ya destek tezahüratı

Bu arada MKE Ankaragücü taraftarlarının küçük bir kısmı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Yumrukladı, hastaneye yatırıldı

Hakem Halil Umut Meler'e saldıran MKE Ankaragücü'nün kulüp başkanı Faruk Koca, kalp krizi şüphesiyle 24 saat hastanede müşahede altında tutulacak.

Koca, yaşanan olaydan sonra yüksek tansiyon sebebi ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye geldi. Koca'nın doktoru Prof. Dr. Erdoğan İlkay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"Daha öncede sağ koronerine stend taktığımız hastamız bugün acilimize 190'a 120 kan basıncı ve göğsünde baskı hissiyle geldi. Kötü bir olay sonunda ortaya çıktı. EKG değişikliği olması üzerine şu anda müşahede altına alındı. 24 saat boyunca üç kez ikişer saat arayla enzim takibi alınacak. Şu anda kan basıncı 150 ml civaya aşamalı olarak indirildi. İlk enzimi normal, ikinci ve üçüncü sonuçlarına göre koroner anjiyo yapıp yapmamaya karar vereceğiz. İlk görüntü 24 saat boyunca müşahede altında olması yönünde. Genel sağlık durumu şu anda iyi ancak kesin olarak 24 saat hastane kalacak. Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında."

Faruk Koca'nın hastaneden hiç ayrılmadığını dile getiren İlkay, "Burası bir hastane, önünde yüzlerce kalabalık olup tezahürat olunca acilden dışarı çıkarıp arka kapıdan tekrar yukarıya alarak yatışını yaptırdık" ifadelerini kullandı.

Öte yandan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da Faruk Koca'yı ziyaret etmek için hastaneye geldi.

ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı

Hakeme saldıran Faruk Koca, eski milletvekili

1964'de Ankara'nın Bala ilçesine bağlı Derekışla'da doğdu. Lise mezunu olan Koca, serbest ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi olan Koca, 22. ve 23. Dönem Ankara Milletvekili seçildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Koca, 2021 yılında Ankaragücü Başkanlığına seçilmişti. Koca, Ekim 2022'de ayın Fair Play yönetici ödülünü de almıştı.

Bu arada Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2014’te Cumhurbaşkanı seçilince taşındığı, 12 yıl oturduğu Keçiören’deki evinin sahibiydi. Faruk Koca, milletvekili olduğu yıllarda dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kilitli ve baygın halde olduğu zırhlı aracın camını balyoz ile kırarak Erdoğan’ın hastaneye yetişmesini sağlamıştı.

Ankaragücü'nden açıklama

Ankaragücü'nden yapılan ilk açıklamada, "MKE Ankaragücü Kulübü olarak bu akşam yaşanan hadisenin üzüntüsü içerisindeyiz. Eryaman Stadı'nda karşılaştığımız Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası yaşanan üzücü olaydan dolayı Türk futbol kamuoyundan ve tüm spor camiasından özür dileriz." denildi.

"Tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırı nedeniyle TFF Yönetim Kurulunun Levent'te yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya sert tepki gösteren Mehmet Büyükekşi, "Halil Umut Meler'e yapılan insanlık dışı alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyor, değerli hakemimize acil şifalar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Saldırının Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapıldığına vurgu yapan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar hakemleri hedef gösteren, hakemlere yönelik suça teşvik eden herkes bu aşağılık suçun ortağıdır. Kulüp başkanlarının, yöneticilerinin, teknik direktörlerinin, televizyon yorumcularının hakemleri hedef gösteren sorumsuz açıklamaları bugün bu alçak saldırıya zemin hazırlamıştır. Yıllar önce olmuş bazı olayları bugün olmuş gibi sürekli gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. Bu insanlık dışı saldırının sorumluları ve azmettiricileri hakkında devletimizle eş güdümlü olarak hak ettikleri tüm cezai işlemler uygulanmaya başlanmıştır. Sorumlu kulüp, kulüp başkanı, yöneticileri ve Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan tüm suçlular, en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararı ile tüm liglerdeki maçlar süresiz olarak ertelenmiştir."

Editör: Ömür Ünver