Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüsleri ve dolmuşların Başkentte akaryakıt fiyatları nedeniyle seferlerini durdurmaları üzerine, ekonomik durumlarına katkı sağlayacak destek paketini duyurdu. Bunun üzerine Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası, resmi Twitter hesabından seferlerin yeniden başladığını açıkladı.

Başkentte, özel halk otobüsleri ve dolmuşuz esnafı, artan akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek seferleri durdurma kararı almıştı. Bu sabah yürülüğe giren uygulamanın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşamaması için önlem paketi hazırladıklarını duyurdu. Önlem ve destekleri kamuoyu ile de paylaşan Yavaş, şunları kaydetti: "Özel halk otobüslerinin fiyat artış kararı ise UKOME’de alınmaktadır. Belediye olarak, hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın mağduriyet yaşamaması adına, kişi başına maliyet yaklaşık yüzde 70 artmış ve 10,5 lira olmuşken, uygulamada yüzde 44 artışla, 6,5 lira olması için teklif götürülecektir. Aradaki fark, sadece otobüs kullanan vatandaşlarımızdan çıkmaması adına, Belediyemiz tarafından sübvanse edilecektir. Ayrıca devlet tarafından kanunen otobüsü ücretsiz kullanma hakkı verilen yolcular için, - 199 adet ÖHO esnafına ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 2 lira, - 134 adet ÖTA esnafına ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 3 lira, - 207 adet validatörü bulunan ilçe ÖTA esnafına ise ücretsiz taşıdıkları yolcu başına 4 lira destek olunması teklifimizi de Belediye Meclisi gündemine alacağız. - 200 adet validatörü bulunmayan ilçe ÖTA esnafı ile 2231 adet dolmuşçu esnafına ise validatör takmaları halinde destek verilecektir.

"Kimlerin ücretsiz taşınacağı hususunu belediyeler değil devlet, kanunla belirlemektedir"

Şunun da tekrar altını çizmek istiyorum: Kimlerin ücretsiz taşınacağı hususunu Belediyeler değil devlet, kanunla belirlemektedir. Dolayısıyla bizim Belediye olarak kanunen burada bir söz hakkımız yoktur. Sadece Ocak ayında 333 adet halk otobüsünde 1 milyon 100 bin kişinin ücretsiz taşıması gerçekleştirilmiştir. Aynı ay 1 milyon 145 bin yolcu indirimli olarak taşınmış, öğrenci abonmanından ise 687 bin kişi yararlanmıştır."

"Araçlarımız çalışmaya başlamıştır. Aksaklık için özür dileriz"

Yavaş'ın açıklamasının ardından Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası, Twitter adresinden açıklama yaparak, seferlerin yeniden başladığını bildirdi. Paylaşımda şöyle denildi: "Esnaflarımızın geçim kaynağı otobüslerinin çalışabilmesi için gerekli destekleri veren @ankarabbld Başkanımız Sn @mansuryavas06 ve süreci bizzat takip eden @iyiparti Grup Başkanımız Sn @AdnanBekerr'e teşekkür ederiz. Araçlarımız çalışmaya başlamıştır. Aksaklık için özür dileriz." 
Editör: Ömür Ünver