Kademeli normalleşmede 2. hafta sonunda başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ilde popüler cadde ve sokaklar ile parklar doldu. Ancak bir yandan da yeni vaka sayıları artıyor.15 Mart Pazartesi günü toplanacak Cumhurbaşkanlığı kabinesinde hem harita güncellenecek hem de artan vakalara yönelik değerlendirme yapılacak.

Sahiller, parklar, caddeler doldu

Kısıtlamanın kaldırıldığı ikinci hafta sonu başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok ilde güzel havanın da etkisiyle sahiller, parklar, popüler cadde ve sokaklarda kalabalık görüntüler oluştu.

Korona virüs tedbirleri kapsamında bir süredir hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyordu. Kabine toplantında alınan karar gereği İstanbul'da Cumartesi günleri için sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Kısıtlamanın kaldırıldığı ikinci Cumartesi gününde Kadıköy Caddebostan Sahili'nde yoğunluk yaşandı. Güneşi de gören İstanbullular buraya geldi. Sahile gelen ve çoğunluğunu gençlerin oluştuğu vatandaşlar, yürüyüş yaptı. Bazılarının bisiklete bindikleri görüldü. Bazıları ise çimlerde veya deniz kenarına oturarak vakit geçirdi.

Yeni vaka sayısı 15 bin 82

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 13 Mart 2021 günlük korona virüs tablosuna göre ise yeni vaka sayısındaki artış sürüyor. Verilere göre son 24 saatte 150 bin 98 Covid-19 testi yapıldı, 15 bin 82 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı, 65 kişi yaşamını yitirdi, hasta sayısı 841 oldu. Son 24 saatte 15 bin 287 kişinin Covid-19 tedavisi ya da karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 685 bin 560'a yükseldi. Test sayısı 34 milyon 993 bin 578'e ulaştı. Vaka sayısı 2 milyon 866 bin 12, vefat sayısı 29 bin 421, ağır hasta sayısı 1350 oldu

Kısıtlamalar geri gelecek mi?

Cumhurbaşkanlığı kabinesi Pazartesi günü Erdoğan başkanlığında toplanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın hem yeni vakalar hem aşı konusunda sunum yapması beklenen toplantıda, güncellenen harita da masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı, Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, mutasyonlu virüs nedeniyle hızla artan vaka sayılarının kendilerini de karar almada zora soktuğunu ifade etti.
Kabinede yeni kararlar alınıp alınmayacağı, kısıtlamaların geri gelip gelmeyeceği merak ediliyor.
Editör: Ömür Ünver