Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) yönelik "mutlak butlan" kararının ardından bir CHP üyesinin YSK'ye yerel seçimin iptali için yaptığı başvuru reddedildi.

Özel, kararı “yargı eliyle siyasi müdahale” olarak nitelendirdi
Özel, kararı “yargı eliyle siyasi müdahale” olarak nitelendirdi
İçeriği Görüntüle

CHP kurultay davasından "mutlak butlan" kararı çıktı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, 4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılan CHP'nin 38. Olağan Kurultayını kesin hükümsüzlük sebebiyle iptal etti.

Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu göreve 'atanırken', bir CHP üyesinin 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nin iptal edilmesi talebiyle YSK'ye başvuru yapıldığı öğrenilmişti.

Alınan bilgiye göre bir CHP üyesi, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi'nin, CHP'nin 4-5 Kasım 2023'te yapılan 38. Olağan Kurultayı'nın mutlak butlan nedeniyle malul olduğunun tespiti ile yapıldığı tarihten itibaren iptaline ilişkin kararının ardından YSK'ye başvuru yaptı.

Başvuruda, 4-5 Kasım 2023'teki kurultayın ardından 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nin iptal edilmesinin talep edildiği belirtildi.

YSK'nin, bugün yapılacak gündem toplantısında bu başvuruyu da ele alması bekleniyordu. Bugün bir kez daha toplanan YSK'den ret kararı geldi.

2024 yılındaki yerel seçimlerde, CHP yüzde 37.6 oy oranı ile birinci parti oldu ve İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde yerel seçimleri kazanmıştı.