Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Mansur Yavaş, AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'un Antalya'da 600 tane evinin bulunduğu iddialarıyla ilgili konuştu. Yavaş, "600 daireyi unutmuş olamaz. Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi veya kamuoyuna yalan söyledi. Bir siyasetçi yalan söyleyemez. Yalan söylediği de ortaya çıkıyorsa, mutlaka gereğini yapması lazım. Çünkü insanın aklına hemen şu geliyor; daha açıklamadığı neler var? Yani sakladığı bir şey mi var?" dedi.

Mansur Yavaş, Eczacılar Odası ziyaretinin ardından, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok'un Antalya'da 600 tane dairesinin bulunduğu iddialarına ilişkin basın mensuplarının sorularını şöyle yanıtladı:

"Madem açıkladınız tam açıklayın"

"600 daireyi unutmuş olamaz. Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi veya kamuoyuna yalan söyledi. Bir siyasetçi yalan söyleyemez. Yalan söylediği de ortaya çıkıyorsa mutlaka gereğini yapması lazım. Çünkü insanın aklına hemen şu geliyor; daha açıklamadığı neler var? Yani sakladığı bir şey mi var? Örneğin banka hesapları, ziynet eşyaları da açıklanmadı. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum artık. Bu 600 daire unutulacak bir şey değil. Dolayısıyla eğer kamuoyundan bir şey kaçırılıyorsa orada şaibe doğacaktır. Ben gereğini yapmasını istiyorum kendisinin. Saklamak istemiş herhalde. Başka bir anlamı yok, çünkü 600 daire unutulamaz. 'Babadan kaldı.' Evet babadan kalmış olabilir ama niye onu da açıklamadınız, değil mi? Bunların açıklanması lazım. Babadan ne kaldıysa veya ne gelir elde ediliyorsa, banka hesaplarıyla açıklanması lazım ya da hiç açıklamayacaksın. Madem açıkladınız tam açıklayın. Tam açıklamadığınız zaman insanın aklına bin bir türlü şey gelir. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

“Siyasette böyle insan varmış, tebrik ediyoruz demeleri lazım”

Altınok, CNN Türk'te Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sunduğu Tarafsız Bölge'de programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara'da ilk kamyonu alan aileyiz. Bu vicdansızlar, ahlaksızlar, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı '600 tane dairesi var' diyor. Antalya'da 600 tane dairem varsa, tapusunu çıkarmazsa namerttir. Ama ben istifa edeceğim. 600 tane tapuyu çıkartmazsa zerre edebi ahlakı varsa özür dileyip istifa etmesi lazım. Zamanımda aldığım yerler arsaydı. Şehir büyüdü. Benzin istasyonumuzu rahmetli babam BP'den satın aldı. Benim aldığım Eskişehir yolundaki yeri 1991 yılında almışız. Gölbaşı'nda olan arsayı 1987 yılında almışız. 9 parselini de sattım. 1987 yılında 25 yaşındaydım. Gerçeğe bakarsan 23 yaşındayım. Siyasette böyle insan varmış, tebrik ediyoruz demeleri lazım. Göreve başladığım zaman müdürleri topluyorum ve 'Beytül mala el sürerseniz paralı pullu bir işiniz olursa sağ kolum da olsa keser atarım benim sol kolum da olsa keser atarım. Gereken neyse onu yaparım' diyorum.

Tarih eğitiminde milli ve manevi değerlerin uygulamalı verilmesi de yer aldı Tarih eğitiminde milli ve manevi değerlerin uygulamalı verilmesi de yer aldı

Altınok, sosyal medya hesabından mal varlığını şöyle açıklamıştı:

Altınok1

Altınok2

Editör: Ömür Ünver