Özellikle Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından uluslararası hukuk ve kuruluşlar hemen her gün sorgulanıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından sonra yaşananlar ve Gazze'de İsrail'in katliama varan saldırılarına karşı ne BM ne de bağlı kuruluşları beklenen yanıtı veremedi. Şimdi önce Venezuela, ardından Grönland kriziyle uluslararası sistemin çatırdamaya başladığı yorumları artıyor. Sistemin simgelerinden BM'nin bir binası, yaptırımlara uğramayan İsrail tarafından yıkılmaya başlandı.

İsrail yıkım ekipleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) genel merkezini yıkıyor.

BBC'deki görüntülere yansıyan yıkıma gerekçe olarak İsrail, yerleşkenin bulunduğu arazinin kendisine ait olduğunu iddia ediyor ve UNRWA'yı Hamas'ın ele geçirdiği bir örgüt olmakla suçluyor.

UNRWA, tesislerinin uluslararası sözleşmelerle korunduğunu ve 7 Ekim'deki Hamas liderliğindeki saldırılara dokuz UNRWA çalışanının karışmış olabileceğini kabul etmekle birlikte, İsrail'in bundan daha kapsamlı bir şey kanıtlamadığını söylüyor.

Gazze için kurul üyeleri duyuruldu
Gazze için kurul üyeleri duyuruldu
İçeriği Görüntüle