Atatürk'ün tarihi portresi MEB'in arşivinde Atatürk'ün tarihi portresi MEB'in arşivinde

AFAD'ın verilerine göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak dün akşam saat 22.59 sularında Çanakkale Biga’da bir sarsıntı meydana geldi. Yaşanan depremin büyüklüğü 3.5 olarak açıklandı.

Sivas'ın Divriği ilçesinde akşam başlayan sarsıntılar gece boyu sürdü. Ufak çaplı depremleri hisseden bölge halkı korku yaşadı. Son olarak saat 01.00 sularında merkez üssü Gürün'de bir deprem oldu. AFAD büyüklüğünü 3.2 olarak duyurdu.

Hakkari'de de hareketlilik

Hakkari'de son günlerde sık sık meydana gelen depremler devam ediyor. Verilere göre dün saat 18.57'de, 1.7 şiddetinde, 7,0 kilometre derinlikte; saat 20.57'de, 2.9 büyüklüğünde, 7,4 kilometre derinlikte ve saat 23.16'da, 2.1 büyüklüğünde 5.0 kilometre derinlikte olduğu belirtilen 3 artçı deprem meydana geldi.

Akdeniz de sallanıyor

Akdeniz'de de sarsıntılar devam etti, gece boyu süren 2 ve üzeri depremler kaydedildi. Son olarak ise Kandilli Rasathanesi bu sabah saat 06.48'de 3.0 büyüklüğünde bir depremin, yerin 5 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu.

Editör: Ömür Ünver