Olay yerine sevk edilen arama kurtarma ekipleri şu ana kadar enkazın altından 7 kişiyi yaralı şekilde çıkarırken kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul Valiliği iki kişiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Bina çöktükten sonra ise bir kişinin kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı ve ekiplere içeride kalanlarla ilgili bilgi verdiği belirtildi. Çöken binanın parçaları araçlarda hasara neden oldu.

Valilik binanın yerel saatle sabah 8:40'ta çöktüğünü açıklarken İstanbul Valisi Davut Gül olay yerinde incelemelerde bulundu.

Gül, zemin artı 3 katlı binanın kendiliğinden çöktüğünü belirterek, binanın zemininde iş yeri olduğunu, üstündeki kattın da büro olarak kullanıldığını söyledi.

Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor

Gül, üstteki iki katta ise ailelerin yaşadığını aktararak, "İlk etapta AFAD'ın koordinesinde itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldiler. UMKE ve benzeri itfaiye, belediye, sağlık, emniyetimiz, gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkartıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: Ruhsatlı yapının üzerine kaçak 1 buçuk kat yapı inşa edilmiş

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı bina enkazından incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Altında iş yeri olan, üstü de konut olarak kullanılan bir bina. Ruhsatlı yapının üzerine kaçak 2 kata yakın diyebileceğimiz 1 buçuk kat yapı inşa edilmiş. Kaçak bina yükü olan bir yapı" diye konuştu.

Editör: Ömür Ünver