Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Kralı Willem-Alexander’ın NATO liderleri onuruna verdiği yemek öncesinde aile fotoğrafı çekiminde yer aldı. Erdoğan ve ABD lideri Donald Trump, yemekte de aynı masada oturdu.
Erdoğan ve Trump, yemekten sonra tercümanları aracılığıyla Kraliyet Sarayı'nda ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, Trump'ın ikinci döneminden sonra yapılan ilk görüşme oldu.
İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Edoğan ve Trump arasındaki görüşmeye ilişkin olarak şu açıklama yapıldı:
"Görüşmede Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, enerji ve yatırım başta olmak üzere farklı alanlarda iki ülkenin büyük potansiyele sahip olduğunu, özellikle savunma sanayii alanındaki iş birliğinin ilerletilmesinin toplam 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşılmasını kolaylaştıracağını ifade etti.
Cumhurbaşkanımız, Amerika Başkanı Trump’ın gayretleriyle İsrail-İran arasında sağlanan ateşkesi memnuniyetle karşıladığını, bunun kalıcı olmasını temenni ettiğini, Gazze’deki insani trajedinin bir an önce sonlandırılmasında ve Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın barışçıl çözümünde yakın diyaloğun önemini vurguladı.
İki lider, NATO’nun önde gelen Müttefikleri olarak, İttifakın caydırıcı gücünün pekiştirilmesi için atılacak adımların ehemmiyetine dikkat çekti."