Bazı şehirlerde birçok sandık başında neredeyse hiç sivil seçmen bulunmazken, askeri personellerin seçim günü şehir dışından getirilerek oy kullandırıldığı sosyal medyadan paylaşılan görüntülere yansıdı. 

Ağrı'daki bir okula toplu taşıma araçları ile getirilip oy kullandırıldıktan sonra tekrar toplu bir şekilde okulu terk eden seyyar seçmenlere, DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık'tan tepki geldi. Kayda alınan videolarda "Bunu sizin vicdanınız kabul ediyor mu?" sorusuna AK Partili sandık görevlilerin sessiz kaldığı görülürken, seyyar seçmenlerin kimse tarafından tanınmadığı ve şehre dışardan geldiği iddia ediliyor. 

'Özel' görüşme sona erdi 'Özel' görüşme sona erdi

Mardin'in Dargeçit ilçesinde de benzer bir örnek yaşanırken, sandık başlarında uzun askeri personel kuyrukları dikkat çekti. Yaşanan duruma seçmenler ve sandık başındaki görevliler tepki gösterirken, seçim günü şehir dışından getirilerek oy kullandırılan askerlerin görüntüleri kamuoyuna yansıdı.

İrmez: İktidar, Şırnak'a taşıdığı binlerce asker ve polisle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor

Seyyar seçmen konusunun ilk defa gündeme geldiği yer Şırnak olmuştu.

Şırnak'ta 2019'da seçimleri kazanan AK Parti'nin şehir dışından getirdiği kolluk kuvvetleri o zaman da dikkat çekmişti. Bu seçimlerde de bir çok okul kışlaya dönerken, sandıkların önünde askeri personelin sivil kıyafetlerle uzun kuyruklar oluşturduğu dikkat çekti. Tamamının erkeklerden oluştuğu ve şehir dışından geldiği ifade edilen seçmenler ile Şırnak'ın bir çok noktasında seyyar seçmen konusu gündemde. DEM Partili yetkililer ve sandık görevlileri konuya itiraz ederken yaşananlar ise yine kameralara yansıdı.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez: "İfşa ediyoruz. Hayatında bir kez bile Şırnak'a gelmemiş seyyar seçmenleri görüyorsunuz! İktidar, Şırnak'a taşıdığı binlerce asker ve polisle seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışıyor!" dedi.

Şırnak'ta yer alan Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu'nda, Şırnak nüfusuna kayıtlı tek bir seçmenin dahi olmaması dikkat çekti.

Cep telefonu kameralarıyla kayıt alan seçmenler, askıya çıkarılan seçmen listesini incelediklerinde bir önceki seçimlerde Şırnak'ta oy kullanmamış ve Şırnak nüfusuna kayıtlı olmayan yüzlerce seçmen olduğunu belgeledi.

Kars'ta 350 seçmen aynı adreste

Kars merkezde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki birçok sandıktaki seçmenin aynı adreste olduğu görüntülendi. soL'un ulaştığı bilgiye göre Atatürk İlköğretim Okulu yer alan 1039-1040-1041-1042-1043 numaralı sandıklarda oy kullanacak olan tüm seçmenlerin aynı adreste kaldığı ortaya çıktı. 

soL'un edindiği belgelere göre seçmen listesindeki mevcut herkesin Şehit Yusuf Bey Caddesi No 52'de yaşadığı görülüyor. Seçmenlerden hiçbirinin Karslı olmadığı ifade edilirken aynı adreste yaklaşık 350 kişinin kaldığı görülüyor.

Editör: Ömür Ünver