CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Özel, Anayasa Mahkemesi kararını hatırlatarak, "Taksim, Gezi Parkı birileri tarafından kendi egemenlik sancaklarıymış da oraya toplum giderse iktidarlarını kaybedeceklerini sanıyorlar. Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır." dedi. CHP lideri "Hangi ilde nerede 1 Mayıs kutlaması varsa bu gruptan bir temsilcimiz o kutlamada yer alacak" diye konuştu.

1 Mayıs kutlamalarına katılacak vatandaşlara, STK'lara ve görevli olan kamu görevlilerine itidal çağrısı yapan Özel, "Cop görmek istemediğimizi biber gazı görmek istemediğimizi kelepçe görmek istemediğimizi güvenlik güçleriyle çatışma görmek istemediğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Valiliklerden peş peşe yasak açıklamaları Valiliklerden peş peşe yasak açıklamaları

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yeni anayasa görüşmelerine de değinen Özel,  "Sayın Kurtulmuş'a söylediğim şudur: Giymeyeceğimiz elbiseyi alır mıyız? Yeni bir elbise alalım ama kullanmayalım bu israf olur. Sen mevcut anayasaya uymuyorsan yenisini alsan eskisinde kalsan ne olur? Yeni anayasa yapana kadar eski anayasaya uymak her vatandaşın görevidir." sözlerini partisinin grup konuşmasında da kayıtlara geçirdi. 

Özel toplantıda konuşmadan önce CHP'ye katılan eğitimci Sevinç Atabay'a rozetini taktı. Özel Atabay için "Baba evine hoş geldi" dedi. CHP lideri, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'e de başarılar diledi. 

Editör: Ömür Ünver