Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtüne izin verilmeyeceği bilgisi gittiği iddia edildi.  Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır." denildi. İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de, “Süper Kupa finalinde İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı‘na izin verilmeyecek” iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

Yasağı koyan Suudi hükümeti yetkililerinin direkt "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek iki kulübe de hem tişört ve pankart hem de İstiklal Marşı'nın okunmaması konusunda yasak koyduğu belirtildi.

NTV Spor'un haberine göre, Suudi yetkililerin Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yazıldığı pankartla maça çıkılmasına izin vermediği ve Fenerbahçe bu durumu kabul etmediği öğrenildi.

İki kulübün de durumdan rahatsız olduğu ve hala yetkililerle görüşme halinde olduğu öğrenildi. Bu yasağın kaldırılması beklenirken İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmemesi halinde Galatasaray'ın sahaya çıkmama kararı aldığı ifade edildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Koç, Galatasaray derbisine çıkmak istedikleri parkartın kabul edilmediğini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta sulh, cihanda sulh" pankartıyla maça çıkmak istediklerini ifade eden Koç, "Sanıyorum otoriteler tarafından henüz kabul edilmedi. Tam belli değil, duruma göre bakacağız" dedi.

Süper Kupa'nın oynanacağı yer ile ilgili konuşan Koç, "Süper Kupa'nın Riyad'da oynanması ile ilgili tartışmaları samimi bulmuyorum. İtalya, İspanya dörtlü Süper Kupa oynuyor, dünyanın gözü burada. Biz Almanya'yı istiyorduk aslında, TFF de istiyordu ama Almanya kabul etmedi." dedi.

Milliyet'ten Nevzat Dindar'ın haberine göre Galatasaray genel sekreteri Eray Yazgan "İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz" ifadelerini kullandı.

TFF'den açıklama yapıldı

Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa maçı öncesi yaşanan krizli ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklama şöyle:

"Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır."

İletişim Başkanlığı: İstiklal Marşı okunacak

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçında, Türk bayrağının ve iki ülkenin bayraklarının açılacağını, şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunacağı belirtildi.

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 zam Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine yüzde 40 zam

Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşı ve Türk Bayrağı’na izin verilmeyecek." şeklindeki iddialar doğru olmadığının altı çizildi.

Açıklamada, "Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır" ifadeleri yer aldı.

Editör: Ömür Ünver