Galatasaray'ın sahası RAMS Park'ta oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe, üst üste pozisyonlara girmesine rağmen golü bulamadı. Sarı-lacivertliler, 22. dakikada Alexander Djiku'nun çift sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen üstün oyununu sürdürse de aradığı golü bulamadı ve ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor Sahim-SEN: Yargı kararları göz ardı ediliyor

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Fenerbahçe, oyunu bölüm bölüm rakip sahaya yıkmayı başardı. Sarı-lacivertliler, 71. dakikada Çağlar Söyüncü'nün golüyle 1-0 öne geçti. Kalan bölümde rakibine gol şansı tanımayan ve üstün oyununu sürdüren Fenerbahçe, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Şampiyonluğunu ilan etme şansını kaybetti

Bu galibiyetle puanını 96'ya yükselten sarı-lacivertliler, son hafta öncesinde rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e düşürdü. Bu sonuçla Galatasaray 99 puanda kaldı. Haftaya Fenerbahçe'nin 6 puan önünde giren sarı-kırmızılı ekip, sahasında şampiyonluğunu ilan etme şansını kullanamadı.

Derbi gergin başladı, gergin bitti

Karşılaşma öncesi iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginlik maç içinde de devam etti.

Maç boyunca sık sık sahaya yabancı madde atılmasından dolayı duran toplar gecikmeli olarak kullanıldı. Derbinin bitiş düdüğünün ardından Fenerbahçeli futbolcular büyük sevinç yaşadı. Bu sırada hem tribün önünde hem de saha içinde geniş güvenlik önlemi alan polis güçleri, bir sorun yaşanmasına izin vermedi.

Süper Lig'de 24 maç sonra yenildi

Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'deki 24 maçın ardından mağlup oldu. Ayrıca Süper Lig'de son 17 maçını kazanan Galatasaray'ın tarihi serisi de bitti. Bu arada Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı maçlarda ilk kez puan kaybı yaşadı. Galatasaray, bu süreçte ilk kez taraftarı önündeki bir maçı gol atamadan tamamladı.

Son hafta Galatasaray Konyaspor ile Fenerbahçeise İstanbulspor ile karşılaşacak.

Editör: Ömür Ünver