Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ile koordineli olarak 31 prematüre bebek taşındı. DSÖ daha önce yaptığı açıklamada, 32'si prematüre bebek de dahil olmak üzere 291 hastanın hala hastanede olduğunu belirtmişti.

PCRS ve WHO tarafından verilen bebek sayılarının neden farklı olduğu henüz belli değil.

 İsrail ordusunun "Hamas'a karşı kesin ve hedefli bir operasyon" olarak adlandırdığı operasyonu gerçekleştirmek üzere hastane kompleksine girmesinden bu yana yüzlerce kişi Gazze Şehri'nin en büyük hastanesi Şifa'yı terk etti.

Katar'dan anlaşma sinyali

Öte yandan Katar Başbakanı Muhammed Bin Abdulrahman el Sani, İsrail ile Hamas arasında bir anlaşmaya varılabileceğine dair güveninin arttığını ekledi.

Mahkeme depremdeki bant daraltma ile ilgili BTK açıklamasını yetersiz buldu Mahkeme depremdeki bant daraltma ile ilgili BTK açıklamasını yetersiz buldu

Washington Post, Katar'daki görüşmeler sırasında ABD'nin aracılık ettiği rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasının yakın olduğunu bildiriyor.

Beyaz Saray Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, X ile ilgili bir gönderide henüz bir anlaşmaya varılmadığını ancak "anlaşma sağlamak için çok çalışmaya devam ettiklerini" söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kaçırılan rehinelerin iade edilmesi karşılığında geçici bir ateşkes düşünebileceğini söyledi ancak tam bir ateşkes olasılığını reddetti.

İsrail'den saldırılar

Bu arada, Filistin haber ajansı Wafa, İsrail'in Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında 13 kişinin, Han Yunus'a düzenlenen saldırıda ise 2 kişinin öldüğünü bildirdi.

Gazze'deki Hamas yönetimindeki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Hamas'a karşı kampanyasına başlamasından bu yana bölgede 12 bin 300'den fazla kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Editör: Ömür Ünver