Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın istifasını yönetime sundu. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Sergen Yalçın, ayrılık ve teknik direktör arayışlarıyla ilgili konuştu.

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde kötü sonuçlar alan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın istifa kararı aldı. Edinilen bilgiye göre, 49 yaşındaki teknik adam kararını bugün yönetime bildirdi.
Sergen Yalçın sonrasında yeni hoca adayları da gündeme gelmeye başladı. Siyah-beyazlı ekipte ilk akla gelen isim Şenol Güneş olsa da, yönetimde tecrübeli hoca konusunda fikir ayrılığı var. Milli Takım'daki performansı tartışılan Güneş yerine, Sergen Yalçın'ın takımın başına getirildiği dönemdeki gibi genç bir isim düşünülüyor. Pazartesi günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında bu konu gündemin ilk maddesi olacak. Başkan Çebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ise yeni teknik direktör konusunda acele etmemekten yana.

Daha önce istifadan dönmüştü

27 Kasım'da ligde Giresunspor'a sahasında 4-0 mağlup olarak çok ağır bir yenilgi alan siyah-beyazlılarda Sergen Yalçın maçın ardından istifa sinyali verse de ertesi gün başkan Ahmet Nur Çebi ile yapılan görüşmenin ardından devam kararı almıştı. Sonrasında oynanan Kasımpaşa maçında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan ve berabere kalan Beşiktaş'ta sergilenen performans yine kimseyi tatmin etmezken Dortmund yenilgisi istifa tartışmalarını yeniden alevlendirmişti.

'Sergen Yalçın Beşiktaş'ın evladı'

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Sergen Yalçın, ayrılık ve teknik direktör arayışlarıyla ilgili konuştu. Kocadağ'ın sözleri şöyle:
 "Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın evladı ve planlarımızın parçası olarak takımın başına geldi. Hocamızla beraber, 'Bu takımdan bir şey olmaz. Bu kulüp ayağa kalkmaz. 10 sene şampiyon olamazlar' denilen bir dönemde, iki kupa ile çok büyük başarıya imza attık. Hep beraber bu süreçleri yaşadık. Hem camiayı sevindirdik, hem de büyük bir başarının altına imza attık. Hocamız da teknik ekiple bu işin altına imza attı. Daha iyi bir kadro kurduğumuzu düşündük. Hedef yürüyecek bir ekip olarak yola çıktık. Ne bizim, ne camiamızın, ne de hocanın beklentilerini karşılayan sonuç olmadı. Bir sürü faktör var ama yaşanılan süreçte çok ciddi yıpranmalar oldu. Elimizden geleni yaptık. Hocamızın bizden talep ettiği dönemde, ne gerekiyorsa yaptık. İki hafta önce de görüştük ve hocamıza güvendiğimizi söyledik. Tekrardan denemesi gerektiğini söyledik. Hocamız daha fazla Beşiktaş'a zarar vermek istemediğini söyledi. Biz de bunu uygun gördük. Sergen Yalçın, Beşiktaş için efsane isim. Efsane bir oyuncu olarak girdiği kapıdan, efsane bir hoca olarak çıktı. Çok büyük bir kazanım. Hem Beşiktaş, hem de Türk futbolu için... Bugün bir ayrılık oldu ama hocamıza, Beşiktaş'ın kapısı asla kapanmamıştır. Karşılıklı konuştuk, bizim Sergen Yalçın'ın ayrılması gibi bir düşüncemiz yoktu. Ancak üst üste gelen bir süreç var. Hocamız 'Daha fazla zarar vermek istemiyorum' diyerek camiayı düşündüğünü belirtti. Sergen Yalçın gitti ama Beşiktaş defteri kapanmadı. Sergen hoca ile öpüşerek, koklaşarak ayrıldık. Bazen bu durumlar da olabiliyor. Beşiktaş'ı ayağa kaldırmak için gerekeni yapacağız. Bizler de yönetimlerden ayrıldık ama geri döndük. Sergen Yalçın bir gün bu kapıdan içeri tekrar girecek. Sergen Yalçın kendini ispat etti.

'Hoca için çalışmaya başladık'

Hoca anlamında B planımız yoktu ama bugün itibariyle çalışmalara başladık. İnşallah kısa süre içerisinde iyi bir hoca ile anlaşacağız. Maddi konuluk bir olay yok. Sergen hocanın zaten tazminat maddesi yoktu. Karşılıklı anlaşarak ayrıldık. İçeride profesyonellerimiz var. Büyük ihtimal Kayseri maçına Önder Hoca çıkacak. Daha sonra bu hafta hoca adayları ile görüşüp, karar veririz. Yerli ya da yabancı diye bir şey söylemek istemiyorum. Sezon ortası ve kimler bize, nasıl cevap verecek değerlendireceğiz. İsim üzerinden konuşmak doğru olmaz. Boşta çok değerli hocalar var. Fenerbahçe derbisinde yeni hocayı çalıştırmak isteriz."
Editör: Ömür Ünver