Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme sona erdi.  Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından liderlerden herhangi bir açıklama gelmedi. Erdoğan’ın CHP’nin desteğini beklediği, Özel’in ise “anayasaya tam sadakat” şerhi düştüğü yeni anayasa tartışmasının nasıl bir müzakereyle sonuçlanacağı ise merak konusu oldu. 

Dört aylık genel başkanlık sürecinde 31 Mart seçim sonuçlarıyla partisini 47 yıl sonra büyük başarıya taşıyan Özgür Özel, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü. Genel Merkezin kapısında AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından karşılanan Özel ve beraberindekiler, içeriye geçti. İkili arasındaki saat 16.04'te başlayan görüşme 17.36'da sona erdi. 

Görüşmede, Özel'in yanında eski Washington Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan da yer alırken, AK Parti heyetinden de Elitaş bulundu. Basına verilen toplu karede ise Erdoğan’ın yanındaki boş sandalye dikkati çekti. AK Parti’den yapılan açıklamaya göre; boş koltuk ve oturma düzeni herhangi bir anlam içermiyor. Odanın mevcut oturma düzeni korunarak Özel kabul edildi.

Özel, Erdoğan

İlk çeyreğin işsizlik rakamları açıklandı İlk çeyreğin işsizlik rakamları açıklandı

Bugün gerçekleşen tarihi görüşmenin ana gündem maddesi ise hükümetin yeni anayasa çalışmalarıydı. Erdoğan’ın CHP’nin desteğini beklediği, Özel’in ise “anayasaya tam sadakat” şerhi düştüğü yeni anayasa tartışmasının nasıl bir müzakereyle sonuçlanacağı merak konusu oldu. CHP liderinin Erdoğan’ın masasına bırakacağı diğer gündemler arasında ise yargı krizi, ekonomik kriz, emekli maaşları ve hak ihlalleri de bulunuyordu. 

CHP liderinin aylardır dile getirdiği “en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesi” önerisini de doğrudan Erdoğan’a iletmesi bekleniyordu. Hayat pahalılığı, emekli ve memur aylıkları ve öğretmen atamaları gibi konular da diğer gündemler arasında oldu. 

Editör: Ömür Ünver