Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, basın açıklaması yaptığı sırada vurularak öldürülmesiyle ilgili süren davada tutuksuz sanık olarak yargılanan polisler, S.T., F.T. ve M.S. için savcı, beraat yönünde mütalaa verdi.

Diyarbakır Barosu, savcının beraat talebine tepki göstererek, "Tahir Elçi dosyasının cezasız kalmaması için 12 Haziran 2024 tarihli karar duruşmasına tüm meslektaşlarımızı davet ediyoruz" çağrısında bulundu.

Bakan Işıkhan; Asgari ücrete ek zam olmayacak Bakan Işıkhan; Asgari ücrete ek zam olmayacak

Baronun sosyal medya hesabından "Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak" başlığıyla yapılan paylaşımda, "Mahkemenin, suikastın aydınlatılması yönündeli delillerin toplanmasına ilişkin taleplerimizi reddetmesi, bugün itibariyle tarafımıza tebliğ edilen savcılık mütalaası; ilk günden itibaren suikastı aydınlatma yönünde yargısal ve siyasal bir iradenin olmadığı yönündeki bütün iddia ve görüşlerimizi doğrulamıştır. Diyarbakır Barosu, Elçi ailesi ve Tahir Elçi'nin tüm hukukçu dostları, failsiz bırakılmak istenen yargılama sürecine karşı etkin bir hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. 

Bu vesileyle 12 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 10:00'da Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek karar duruşmasına tüm hukukçu dostları ve insan hakları savunucularını davet ediyoruz" denildi. 

Davadaki gelişmenin ardından açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkanı ve davanın avukatlarından Nahit Eren ise "Onlarca kamera önünde katledilen Baro Başkanımız Avukat Tahir Elçi dosyasında, 8 yılın sonunda, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların beraati yönünde mütalaa verdi. O karanlık gün bir gün muhakkak aydınlanacaktır" açıklamasında bulundu.

Editör: Ömür Ünver