İlk patlamada Quetta şehrinin kuzeyindeki Pishin bölgesinde 16 kişi hayatını kaybetti. Doğudaki Qila Saifullah'ta meydana gelen ikinci patlamada ise 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırılara ilişkin henüz bir iddiada bulunulmadı. Polis iki patlamanın nedenini belirlemeye çalışıyor.

Pakistan'ın en büyük ancak en fakir eyaleti Belucistan'ın şiddet geçmişi var. Afgan sınırının yaklaşık 100 km güneydoğusundaki Pişin kasabasındaki bomba, bağımsız bir adayın parti ofisinin önünde patladı. İl yetkilileri de 25 kişinin yaralandığını söyledi. Sosyal medyadaki görüntülerde patlamanın şiddetiyle parçalanan otomobil ve motosikletler görülüyor. Yetkililer BBC'ye adayın o sırada sandık görevlisiyle görüştüğünü söyledi.

İkinci patlama JUI-F partisinin seçim ofisini hedef aldı. Üst düzey bir polis yetkilisi, olayın Quetta'nın yaklaşık 190 km doğusundaki Qila Saifullah ana çarşısında gerçekleştiğini söyledi. Yetkililer, olayda 20 kişinin yaralandığını ve iki saldırıda ölenlerin sayısının artabileceğini söyledi.

Filistin'e destek yürüyüşündeki slogan Cumhurbaşkanına hakaret sayıldı; 5 genç tutuklandı Filistin'e destek yürüyüşündeki slogan Cumhurbaşkanına hakaret sayıldı; 5 genç tutuklandı

Belucistan'daki pek çok seçmen, eyaletin parlamentoda çok az sandalyesi olması nedeniyle ülkedeki siyasi partiler tarafından ihmal edildiğini düşünüyor. Genellikle Belucistan'la çok az bağlantısı olan adayların kendilerine dayatıldığını düşünüyorlar. Birçoğu oylamanın adil olmadığını düşünüyor. 

Saldırıların ardından Belucistan hükümeti, perşembe günkü oylamanın planlandığı gibi devam edeceğini söyledi. Eyalet Enformasyon Bakanı Jan Achakzai, eski Twitter hesabı olan X'te "Emin olun, teröristlerin bu önemli demokratik süreci baltalamasına veya sabote etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Editör: Ömür Ünver