Bir içişleri bakanlığı sözcüsü, ülkede son zamanlarda yaşanan terör olaylarını gerekçe göstererek internet erişiminin kesilmesi tedbirinin gerekli olduğunu söyledi. Hem aramalar hem de veri hizmetleri askıya alındı, ancak Wifi ağları hâlâ çalışıyor gibi görünüyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, "Ülkede son dönemde yaşanan terör olayları sonucunda değerli hayatlar kaybedildi. Kanun ve düzenin korunması ve olası tehditlerle başa çıkabilmek için güvenlik önlemleri şart" dedi.

Pakistan'da neredeyse yarısı 35 yaşın altında olmak üzere 128 milyon kadar kişi oy vermek için sandık başına gidiyor. Bu seçimlerde yalnızca 313'ü kadın olmak üzere 5.000'den fazla aday 336 sandalye için yarışıyor.

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçilecek Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçilecek

Pakistan Müslüman Birliği (Navaz) (PML-N) ve Pakistan Halk Partisi (PPP), oylamaya katılan iki büyük parti olarak değerlendirildi.

Ancak şu an cezaevinde bulunan Imran Khan'ın Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) partisinden aday seçmek, tüm adayların yarıştığı kriket sopası sembolünün kullanılmasının yasaklanmasının ardından daha da zorlaştı. Yüzde 40'tan fazlasının okuma yazma bilmediği bir ülkede seçim sembolleri önemli bir rol oynuyor.

Ülkedeki ekonomik krizle nasıl başa çıkılacağı ve kimin suçlanacağı seçmenlerin oylarında belirleyici olacağı belirtiliyor.

Editör: Ömür Ünver