ABD'li milyarder Elon Musk'a fazla ödeme yapıldığını iddia eden bir hissedar tarafından açılan davada Yargıç Kathaleen McCormick, Tesla yönetim kurulunun maaş paketini onaylamasının "son derece kusurlu" olduğuna karar verdi. Maaş anlaşması, Musk'un dünyanın en zengin insanlarından biri olmasına yardımcı olmuştu.

Tesla yöneticileri, anlaşmanın dünyanın en dinamik girişimcilerinden birinin dikkatini şirkete adamaya devam etmesini sağlamak için yapıldığını savundu.

Ancak yargıç, Tesla ve Musk'ın avukatlarının "hissedarların oylarının tamamen bilgilendirilmiş olduğunu kanıtlayamadıklarına" ve kendisinin "Tesla adına müzakere yapmakla görevli kişilerle kapsamlı bağları" olduğuna karar verdi.

2018 yılında davayı açan Tesla hissedarı Richard Tornetta'nın açtığı davada verilen karara Delaware Yüksek Mahkemesi'nde itiraz edilebilecek.

Tesla'nın hisseleri, genişletilmiş New York Borsası'nda yaklaşık yüzde 3 oranında düşüş yaşadı. Bu yıl şu ana kadar değerlerinin yüzde 20'sinden fazlasını kaybetti.

Musk ise X platformunda şu paylaşımı yaptı:

"Eğer konulara hissedarların karar vermesini tercih ediyorsanız Nevada veya Teksas'ta şirket kurmanızı öneririm". 

Daha sonra takipçilerine Tesla'nın "kurumsal durumunu fiziksel merkezinin bulunduğu Teksas olarak değiştirmesi" gerekip gerekmediğini soran bir anket yayınladı.

Blinken: İsrail'in öldürdüğü sivillerin sayısı, Hamas militanlarından daha fazla Blinken: İsrail'in öldürdüğü sivillerin sayısı, Hamas militanlarından daha fazla

Editör: Ömür Ünver