Münih Havalimanı, "drone görülmesi" nedeniyle perşembe gecesi geç saatlerde uçuş operasyonlarını askıya aldı. Bu, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin hava sahasında bilinmeyen drone uçuşlarının son örneği oldu.
Almanya Federal Polisi sözcüsüne göre, havalimanına giriş ve çıkışlar Cuma günü TSİ 05.00'te yeniden başladı.
Havaalanından perşembe gecesi yapılan açıklamaya göre, uçuşlar saat 22.18'den itibaren durduruldu. 17 uçak kalkış yapamadı ve yaklaşık 3.000 yolcu etkilendi. Gelen 15 uçak ise Stuttgart, Nürnberg, Frankfurt ve Viyana'ya yönlendirildi.
Açıklamada, "Bir drone görüldüğünde, yolcuların güvenliği en büyük önceliktir" denilirken, etkilenen yolculara battaniye, içecek ve atıştırmalıkların sağlandığı kamp yatakları hazırlandı.
Bu olay, geçtiğimiz hafta Avrupa genelinde görülen bir dizi drone olayının sonuncusu oldu. Danimarka, Norveç ve Polonya'daki havalimanları da kimliği belirlenemeyen drone faaliyetleri nedeniyle uçuşları askıya almıştı.