Ailesi de Gazze'de yaşayan Filistinli Gazeteci - Yazar Dr. Zaher Elbek, gazetezebra.com.tr'ye bölgedeki son durumu anlattı.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 130 gündür devam ettiğini hatırlatan Dr. Elbek, "Masum Filistinlilere yönelik katliam yapılıyor. Dünyada 2 milyara yakın Müslüman var. Ancak bizi sadece izliyorlar. Ciddi bir destek yok. Netanyahu'nun katliamlarını durdurmak için girişimde bulunulmuyor. Çocuklarımız sadece saldırılardan değil, açlıktan ölrken sadece bizi izliyorlar" dedi.

Filistinlilerin özgr Mesidi Aksa için savaştığını vurgulayan Dr. Zaher Elbek, "Mescidi Aksa sadece Filistinlilerin değil. Tüm Müslümanlar için değerli. Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesidir. Filistinlilere destek olunmalı" diye konuştu.

Gazze6

Elbek, 7 Ekim'den sonra İsrail'in Gazze'ye saldırılarında iki bin Filistinli ailenin yok olduğunu da kaydederek, "Çok acı olaylar yaşanıyor. Saldırılarda iki bin Filistinli aile yeryznden silindi. Anneler, babalar, çocuklar, torunlar... yani btn aile artık yok" ifadelerini kullandı.

Dr. Elbek'in açıklamalarının tamamı youyube kanalımızdan izlemek için tıklayınız.

ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı ABD'nin İsrail ile ilgili iç yazışmaları sızdırıldı

https://youtu.be/w0vofXPIckQ

Editör: Ömür Ünver