Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ın iki golünde de VAR incelemesi etkili oldu. Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Antalyaspor Teknik Direkörü Sergen Yalçın VAR kararlarına tepki gösterdi. Bir çok futbol yorumcusu da kararlara ve federasyona tepkilerini dile getirdi. FIFA kokartlı eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, sosyal medya platformu X'te "Antalyaspor katledilmiştir. Türk futbolu çürümüş, maalesef mafyalaşmış hale gelmiştir!" ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarında hakem kararları futbol dünyasında tepkiyle karşılandı. 

"Masa başında yapmayın bunları"

"Türk futbolu sağlıklı bir yere gitmiyor" diyen Antalyaspor Teknik Direkörü Sergen Yalçın, şunları söyledi: "Bu kadar emek, bu kadar mücadele. VAR hakemi ve sahadaki hakem. Yazık. Türk futbolu adına yazık. Masa başında yapmayın bunları. VAR sistemi böyle kullanılacaksa hiç kullanmayın. En azından 'Hakem hata yaptı' der geçeriz. Bu hataya girmiyor.

O ofsaytta çizgiyi nasıl çektiler anlayamadık. Bu kadar mücadele veriyoruz, yazık. Galatasaray bizi zaten yenebilir. Bu şekilde olmamalıydı..."

Çakar: FIFA duruma el koymalıdır

FIFA kokartlı eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, sosyal medya platformu X'te şunları kaydetti:

"Türk hakemliğinin iflas gecesi. Fifa duruma el koymalıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe dışında tüm takımlar meze edilmektedirler. Haksız bir penaltı ve ofsaytımsı bir yanlış ile Galatasaray maçı kazanmıştır. Vinicius yan hakemin suratına bakarak defalarca Fuck Off demesine rağmen, sahada kalmıştır. Antalyaspor katledilmiştir. Türk futbolu çürümüş, maalesef mafyalaşmış hale gelmiştir!"

Ahmet Çakar

ABD'den Türk şirketlerine Rusya yaptırımı ABD'den Türk şirketlerine Rusya yaptırımı

Fenerbahçe'nin penaltı kararını protesto ettiler ama...

Aslantepe'de oynanan maçın ilk düdüğün ardından sarı-kırmızılı taraftarlar, Fenerbahçe'nin, Kasımpaşa karşılaşmasını uzatma dakikalarında verilen penaltıyla 2-1 kazanmasını 3 dakika sessiz kalarak protesto etmişti.

Ayrıca maç öncesi sarı-kırmızılı kulüp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Karanlığınızı aydınlıkla, yalanlarınızı doğrulukla, iftiralarınızı gerçeklerle, başarısızlıklarınızı Şampiyonluğumuzla yeneceğiz! Her zamankinden daha yüksek sesle #KONSANTRASYON!” açıklamasını yaparak Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) el sıkışma emojisiyle etiketledi.

Editör: Ömür Ünver