18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkan Fenerbahçe, evinde İtalyan ekibi Roma ile 1 -1 berabere kaldı.
Maçın ardından yayıncı kuruluş TRT'nin canlı yayınında maçı değerlendiren İsmail Kartal, oyuncularını kutladı. Daha sonra basın toplantısına geçen Kartal, burada önce futbolcuların performansını övdü. Maçın değerlendirmesinin ardından sorulara geçilmeden söyleleyecekleri olduğunu belirten Kartal, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kartal, "Kulübümün önünü açmak için yol yakınken bir daha dönmemek kaydıyla görevimdem istifa ediyorum" dedi.
Aziz Yıldırım: Ben ayrılana kadar İsmail Kartal Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise Kartal'ın istifa edeceğinden hiçkimsenin haberinin olmadığını ve "görevinin başında" olduğunu açıkladı.
İstifa haberi sonrası basın toplantısı düzenleyen Yıldırım, "İsmail Kartal görevinin başındadır ama camia da İsmail Kartal'a sahip çıksın!" ifadelerini kullandı. Yıldırım, özetle şunları söyledi:
"İstifadan hiçbirimizin haberi yoktu. Fenerbahçe'de alışkanlık olmuş, kimse değerlerine sahip çıkmıyor. Basında, sosyal medyada herkes, başkan, yönetim, antrenör yerine karar veriyor. Takım Şampiyonlar Ligi'ne kalmış bir gün seviniliyor sonra 'bu takım yeterli değil' eleştirileri başlıyor.
Nedeni biz değiliz, nedeni şu; Hocanın kafasına su şişesi attılar maç sırasında. Takım iyi oynadı. Taktik savaşıydı.
İsmail Kartal görevinin başındadır. Ama camia İsmail Kartal'a sahip çıksın. Kafasına şişe atarak bu olmaz.
Rica ediyorum, kimse yalan yazmasın. Tenkit de edebilirsiniz ama yalan haber yapmayın. Sizin yaptığınız haberlerden dolayı kamuoyu oluşuyor ve bunlar oluyor.
Ben ayrılana kadar İsmail Kartal Fenerbahçe'nin teknik direktörüdür.




