İran’ın birçok bölgesinde olası bazı hedeflere karşı hava savunma sistemlerinin devreye sokulmasının ardından edinilen bilgilere göre, şu ana kadar herhangi bir hava tehdidinden kaynaklanan bir patlama bildirilmedi.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, İsfahan’da yapılan saha araştırmaları da nükleer tesisler başta olmak üzere bu ildeki önemli tesislerin tamamen güvenli olduğunu ve buralarda herhangi bir olay yaşanmadığını gösteriyor.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından kaydedilen görüntüler de ülkenin bazı bölgelerinde çok alçak irtifadaki tehditlere karşı nokta savunma sistemi görevi gören savunma toplarının faaliyet gösterdiğini ve bunların faaliyetlerinin tamamen normal olduğunu gösteriyor.

Netanyahu: Rehineler serbest bırakılsa bile Refah'a gireceğiz Netanyahu: Rehineler serbest bırakılsa bile Refah'a gireceğiz

Şu ana kadar füze savunma sistemlerinin ateşlendiğine dair bir bilgi de paylaşılmadı.

Hava savunma sistemi şüpheli bir cismi hedef aldı

Öte yandan yine İRNA'nın haberine göre, İsfahan'daki İran Ordusu üst düzey komutanı bu eyalette duyulan patlama sesinin hava savunma sisteminin uçan şüpheli bir cismi hedef almasından kaynaklandığını açıkladı.

İsfahan’ın doğusunda meydana gelen patlama sesiyle ilgili açıklama yapan Tuğgeneral Mihendust, “Patlama sesi İsfahan hava savunma sisteminin şüpheli bir hedefi tespiti sonucu duyuldu ve herhangi bir hasar veya kaza yaşamadık” dedi.

Bugün saat 04.00 sıralarında İsfahan şehrindeki 8. Ana Jet Üssü yakınlarında patlama sesi duyuldu ve bu sesin ardından hava savunma sistemleri devreye girdi.

Acil bir misilleme planı yok

Bu arada, Reuters'a konuşan üst düzey bir İranlı yetkili, İsrail'in İran topraklarına bir saldırı düzenlediğini açıklamasından saatler sonra, İran'ın İsrail'e karşı acil bir misilleme planı olmadığını söyledi. Yetkili, "Olayın dış kaynağı doğrulanmadı. Dışarıdan herhangi bir saldırı almadık ve tartışma saldırıdan çok sızma yönünde ilerliyor" dedi.

Editör: Ömür Ünver