Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğu'na yönelik insansız hava araçlarıyla düzenlenen İsrail saldırısı sonrası iki ülke arasındaki gerilim tırmanıyor. Tahran, 12 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan İsrail'i sorumlu tutuyor. İsrail saldırıda parmağı olduğunu kabul etmese de, uzun süredir devam eden gölge savaşlarında önemli bir tırmanma olan saldırıya İran'ın vereceği yanıta hazırlanıyor.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ramazan ayının sona ermesi münasebetiyle yaptığı konuşmada "Şeytani rejim bir hata yaptı ve cezalandırılmalı, cezalandırılacak da." dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, İran'ın kendi topraklarından İsrail'e yönelik bir saldırı başlatması halinde ülkesinin İran'ı doğrudan vuracağı tehdidinde bulundu.

Katz, X hesabında Farsça ve İbranice olarak yayınladığı mesajında "Eğer İran kendi topraklarından saldırırsa, İsrail de karşılık verecek ve İran'a saldıracaktır" dedi.

The Economist'ten Z kuşağı: Çabuk istifa ediyor, zam isterken çekinmiyor The Economist'ten Z kuşağı: Çabuk istifa ediyor, zam isterken çekinmiyor

Editör: Ömür Ünver