IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında Avrupa bölgesi ekonomilerine ilişkin basın toplantısı düzenleyen IMF'nin Avrupa Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'deki reform programını destekledikleri bilgisini vererek, "Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok." dedi.

Türkiye ekonomisine ilişkin bir soru üzerine Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de bir politika değişikliği gördüklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyon olduğunu söyledi.

Türkiye'de yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığına ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediğine dair soruya da Kammer, "Öncelikle yürürlükteki reform programını destekliyoruz. Biz de Türkiye'ye oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ederdik. Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok." şeklinde yanıt verdi.

Mahkeme depremdeki bant daraltma ile ilgili BTK açıklamasını yetersiz buldu Mahkeme depremdeki bant daraltma ile ilgili BTK açıklamasını yetersiz buldu

Almanya, Fransa ve İtalya'ya uyarılar

Dünyanın dört bir yanından gelen maliye bakanları, maliye politikasından küresel büyümeye ve yoksul ülkelere yardıma kadar çeşitli konularda Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası uzmanlarını dinlemek üzere bu hafta Washington'da bir araya geldi.

IMF, toplantıda sunduğu Avrupa için görünüm raporunda İtalya ve Fransa'nın borçlarını kontrol altında tutmak için harcamalarını planladıklarından daha hızlı kısmaları gerektiğini belirtti. Almanya içinse büyümeyi canlandırmak için harcamaları arttırması tavsiyesinde bulundu.

Editör: Ömür Ünver