CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "casusluk soruşturması" kapsamında 26 Ekim saat 11.00'de Çağlayan Adliyesi'nde ifade verecek.
Önceki gün başlatılan casusluk soruşturması kapsamında Gazeteci Merdan Yanardağ gözaltına alınırken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da gözaltı kararı verildi.
İmamoğlu yarın (26 Ekim) saat 11.00'de tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi’nden Çağlayan’a getirilecek. İmamoğlu’nun, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde ifadesi alınacak.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İmamoğlu için Çağlayan'a çağrı yaptı.
Çelik'in sosyal medya paylaşımı şu şekilde:
"Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu, 26 Ekim Pazar Saat 11.00’de Çağlayan Adliyesi'ne ifade vermeye geliyor. Genel Başkanımız Özgür Özel öncülüğünde demokrasimizi ve Türkiyemizi savunmak için buluşuyoruz"
Özel: Cumhurbaşkanı adayımın arkasında olacağım
Özgür Özel de yarın Çağlayan Adliyesi'nde olacağını açıkladı. İsviçre Sosyal Demokrat Partisi’nin (SP) kongresi için bulunduğu Luzern’de konuşan CHP Özel, vatandaşları Çağlayan Adliyesi önüne davet etti.
Özel açıklamasında şunları ifade etti:
"Peki biz ne yapacağız? Ben derhal Türkiye'ye dönüyorum. Yarın sabah 11.00’de Çağlayan Adliyesi'nde olacağım. Cumhurbaşkanı adayımın arkasında olacağım. Cumhurbaşkanı adayımın yanında olacağım. Tüm İstanbulluları hem seçtikleri belediye başkanlarına hem onların takdiriyle geleceğin cumhurbaşkanı olacak Ekrem İmamoğlu’na, iradelerine sahip çıkmak için Çağlayan Adliyesi’ne doğru davet ediyorum. Çağlayan Adliyesi'nin önüne davet ediyorum, dayanışmaya davet ediyorum, seslerini yükseltmeye davet ediyorum. İnsanları, bu ülkenin, Türkiye'nin demokrasisine sahip çıkmaya, bu darbe girişiminin son aşaması olan casusluk iftirasına karşı da Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkmaya davet ediyorum."



