Süreç Komisyonu'ndan AKP, MHP ve DEM Partili üç üye, Öcalan ile görüştü:  Olumlu sonuçlar alınmıştır
Süreç Komisyonu'ndan AKP, MHP ve DEM Partili üç üye, Öcalan ile görüştü: Olumlu sonuçlar alınmıştır
İçeriği Görüntüle

Aralarında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu bulunduğu, 402 sanık hakkında düzenlenen İBB iddianamesi, 40. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 3 bin 700 sayfayı aşan iddianame, mahkeme tarafından 14 gün içerisinde kabul edildi. Mahkeme henüz tensip zaptı düzenlemedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB iddianamesi hazırlandı. İddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu bulunduğu, 'Yolsuzluk' soruşturması tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Ekrem İmamoğlu ile 105'i tutuklu 402 şüpheli yer aldı. İddianamede; İmamoğlu hakkında "örgütün kurucusu ve lideri" ifadeleri kullanılarak 142 ayrı suçtan cezalandırılması talep edildi. İmamoğlu hakkında 142 ayrı eylemden, 828 ila 2 bin 352 yıla kadar hapsi istendi.

Tensip zaptı düzenlenmedi

İddianameyi kabul eden mahkeme, kabulüne ilişkin olarak henüz tensip zaptı düzenlemedi. Mahkeme düzenlenecek zapt ile; tahliye ve tutukluluk devam kararları, yargılamanın yapılacağı yer ve ilk duruşmanın planlanan süresini belirleyecek.