Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nuñez Çarşamba günü yaptığı açıklamada, birkaç gün önce İçişleri Bakanlığı'nın siber saldırıya uğradığını, saldırıda e-posta hesaplarının ele geçirildiğini ve bilgisayar korsanlarının hassas polis dosyalarına erişebildiğini doğruladı.
Nuñez, Franceinfo haber sitesine verdiği röportajda, "Birkaç gün önce kötü niyetli bir siber saldırının hedefi olduk. Faili çok hızlı bir şekilde bulmak için adli soruşturma başlatıldı." dedi.
Bakan, saldırganların "bazı profesyonel e-posta kutularına" erişip "erişim kodlarını ele geçirmeleri" sonucu siber saldırının gerçekleştiğini söyledi.
Nuñez, bilgisayar korsanlarının Suç Kayıtları İşleme Sistemi (TAJ) ve Aranan Kişiler Dosyası (FPR) dahil olmak üzere "birçok önemli dosyaya erişebildiklerini" ifade etti.
Nuñez, bunun soruşturmaları tehlikeye atıp atmayacağını "kesinlikle söyleyemeyeceğini" ancak "vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atmadığını" vurguladı. Bakan, herhangi bir fidye talebi almadıklarını da belirtti.
Bakan, güvenlik prosedürleri konusunda düzenli olarak yapılan hatırlatmalara rağmen, izinsiz girişin "dikkatsizlikten" kaynaklandığını söyledi.




