Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) bağlı Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK), "futbolda bahis" soruşturmasında tutuklanan ve yaklaşık dört ay cezaevinde kalan Fenerbahçeli oyuncu Mert Hakan Yandaş'a 12 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Yandaş bu cezayla birlikte 12 ay boyunca yeşil sahalardan uzak kalacak.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada cezanın "kabul edilemez nitelikte" olduğu ifade edildi.

Kulüp cezanın kaldırılması amacıyla TFF Tahkim Kurulu'na itirazda bulunacağını açıkladı.

Türkiye Diri Fay Haritası 13 yıl sonra güncellendi; 485 olarak belirlenen diri fay sayısı, 700'e yükseldi
Türkiye Diri Fay Haritası 13 yıl sonra güncellendi; 485 olarak belirlenen diri fay sayısı, 700'e yükseldi
İçeriği Görüntüle

Yandaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kendisinin "günah keçisi olarak seçildiğini" ve "kaleminin kırıldığını bildiğini" söyledi.

Hakkında verilen bu kararın değişeceğine inanmadığını kaydeden Yandaş, "Ama Allah korkusu olan insanlar olduğuna inanıyorum ve bu yüzden tahkim sonrası detaylı açıklama yapacağım" dedi.

3 Nisan'da yapılan duruşmada hakkında tahliye kararı verilen futbolcu takımıyla beraber antrenmanlara başlamıştı.