Web sitelerine ve uygulamalara giriş yapmaya çalışan kişiler hata mesajlarıyla karşılaşırken akışlarını normal şekilde yenileyemiyor.

İzleme sitesi Downdetector, Facebook ve Instagram için birden fazla ülkeyi etkileyen yüz binlerce kesintinin rapor edildiğini belirtti.

Ana şirket Meta sorunları kabul etti ve "şu anda bunun üzerinde çalıştığını" söyledi.

Meta'nın web sitesinde, "Facebook Girişini etkileyen bir sorunun farkındayız. Mühendislik ekiplerimiz aktif olarak sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalışıyor" ifadesi yer alıyor.

Facebook'un aylık üç milyar aktif kullanıcısı bulunurken, Instagram'ın bu yıl dünya çapında 1,4 milyara ulaşması bekleniyor.

Twitter'ın rakibi olan ve 2023'te kullanıma sunulan Threads'te de kesintiler yaşandığı bildirildi. Meta'nın da sahibi olduğu WhatsApp'ın bu durumdan etkilenmediği görülüyor.

Sorunların nedeni bilinmiyor.

Şirketin gördüğü en büyük kesinti, 2021 yılında yaşanmıştı. Facebook, Messenger, Whatsapp ve Instagram hizmetleri neredeyse altı saat boyunca kullanılamamıştı.

İş dünyasından hükümete vize çağrısı: Engelleri kaldırın İş dünyasından hükümete vize çağrısı: Engelleri kaldırın

Musk, 'ti'ye aldı

Bir başka platform X’in sahibi Elon Musk, Meta çatısı altındaki sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'da dünya genelinde yaşanan erişim sorununu "ti"ye alarak, “Eğer bu yazıyı okuyorsanız, bunun nedeni sunucularımızın çalışıyor olmasıdır” paylaşımını yaptı. 

Editör: Ömür Ünver