Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında emekli ikramiyesinin bayram öncesinde hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Ayrıca açıklamaya göre bu ayki emekli maaş ödemeleri de 14 Mart’tan itibaren 20 Mart'ta başlayacak bayram öncesi ödenecek.
Erdoğan, "Son olarak emeklilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini her yıl olduğu gibi yine bayram öncesinde hesaplara yatırıyoruz. Ayrıca emeklilerimizin bu ayki emekli maaş ödemelerini de öne çekerek 14 Mart'tan itibaren ödemeye başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyorum." dedi.
Yılbaşı için memur emeklisine yüzde 18,60, Bağkur emeklisine yüzde 12,19, SSK emeklisine ise yüzde 12,19 zam yapılmıştı. Artışa rağmen düşük kök aylıkları nedeniyle zamdan yararlanamayanların en düşük aylığı 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkarılmıştı.
Emekliler, yılda iki kez 4 biner lira olarak bayram (Ramazan ve Kurban bayramlarında) ikramiyesi alıyor. 2 Mart’ta AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli bayram ikramiyesine zamma kapıyı kapatmıştı.





