Bazı gezginler, ziyaret edilecek en iyi müze ve galerileri kısa listeye alarak destinasyonun kültürel olanaklarına dayanarak bir şehir tatili seçerler. Diğerleri ise hareketli gece hayatının olduğu şehirlere göz atıyor veya bir festival veya etkinliğe ev sahipliği yapan bir destinasyonu tercih ediyor.

Ancak birçok tatilci için seyahatin en heyecan verici kısmı yemektir. Bunlar, seyahatin ilk gününde kendilerini bekleyen tüm mutfak lezzetleri için heyecanla uyanan gezginler: yerel lezzetler sunan genişleyen pazarlardan, gece geç saatlere kadar süren sokak yemeklerine, hiçbir zaman unutamayacağınız farklı yemekler sunan bağımsız restoranlara kadar geniş bir yelpaze'de yer alıyor.

Adını Maradona'dan aldı

Time Out'un listesinin bir numarasında, pizzanın doğum yeri olduğu söylentileriyle İtalya'nın Napoli şehri yer alıyor. 

Time Out, Napoli'de otantik pizzanın tadına bakmak isteyen gezginler için şehrin İspanyol mahallesindeki pizzacı Santa Maradona'ya gitmeyi öneriyor.

Santa Maradona'nın sahibi Andrea Viviani, "Yemek kesinlikle kültürümüzün önemli bir parçası, ancak Napoli bundan çok daha fazlasını içeriyor" dedi. 

Viviani'nin restoranının sadece pizzanın değil aynı zamanda futbolun da kutlandığı bir yer olduğunu açıkladı. Adını 1980'lerde Napoli takımında oynayan Arjantinli futbolcu Diego Armando Maradona'nın onuruna almış.

En güçlü pasaportlar sıralamasında Türkiye, 45’inci sırada En güçlü pasaportlar sıralamasında Türkiye, 45’inci sırada

Maradona2

"Kalite kadar uygun fiyatlılık da rol oynuyor"

Time Out'tan Grace Beard'a göre listedeki tüm şehirlerin ortak noktası "mutfakta bir rönesans yaşıyor olmaları" veya "şu anda özellikle hareketli olmaları".

Beard, CNN Travel'a "bu sıralamanın oluşturulmasında kalite kadar uygun fiyatlılığın da rol oynadığını" ve editörlerin "her bütçeye sahip gezginlerin kaliteli yemeklere erişebildiği" şehirleri aradıklarını söyledi.

Time Out'un Yemek İçin En İyi Şehirleri 2024

1. Napoli , İtalya
2. Johannesburg , Güney Afrika
3. Lima , Peru
4. Ho Chi Minh Şehri, Vietnam
5. Pekin , Çin
6. Bangkok , Tayland
7. Kuala Lumpur , Malezya
8. Mumbai , Hindistan
9. Dubai , BAE
10. Portland , ABD
11. Liverpool , İngiltere
12. Medellín , Kolombiya
13. Sevilla , İspanya
14. Porto , Portekiz
15. Marakeş , Fas
16. Lyon , Fransa
17. Sidney , Avustralya
18. Montreal , Kanada
19. Osaka , Japonya
20. Kopenhag , Danimarka

* Yazının tamamı için: https://edition.cnn.com/travel/time-out-best-food-cities-2024/index.html

Editör: Ömür Ünver