Dünya Bankası raporunda 'altın' tahmini Dünya Bankası raporunda 'altın' tahmini

Büyükbabası tarafından kurulan Fransız güzellik imparatorluğu L'Oréal, borsada onlarca yıldır en iyi performansını sergileme yolunda ilerliyor. L'Oréal hisseleri Perşembe günü Paris'te rekor seviyeye yükseldi.

Bettencourt Meyers şirketin yönetim kurulunun başkan yardımcısı. Kendisi ve ailesi, yaklaşık yüzde 35 hisseyle L'Oréal'in en büyük hissedarları. Annesi Liliane Bettencourt'un 2017'de ölmesinin ardından L'Oréal'in varisi oldu.

Françoise Bettencourt Meyers'in net serveti, Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde 100 milyar doları aşarak onu dünyanın en zengin 12. kişisi yaptı.

Kendisi, 179 milyar dolarlık servetiyle listede ikinci sırada yer alan Fransız mevkidaşı Bernard Arnault'dan hala uzakta. Arnault, Fendi ve Louis Vuitton'un da aralarında bulunduğu üst düzey markalardan oluşan bir portföye sahip olan dünyanın en büyük lüks grubu LVMH'nin kurucusu.

"Kendi kozasının içinde yaşıyor"

BBC'nin haberine göre, Bettencourt Meyers'in dünyadaki pek çok zenginin uğrak yeri olan sosyal etkinliklere katılmak yerine gözlerden uzak bir yaşamı tercih ettiği söyleniyor. Günde birkaç saat piyano çaldığı biliniyor ve iki kitap yazmış: İncil üzerine beş ciltlik bir çalışma ve Yunan tanrılarının soykütüğü.

The Bettencourt Affair kitabının yazarı Tom Sancton, "Gerçekten kendi kozasının içinde yaşıyor. Esas olarak kendi ailesinin sınırları içinde yaşıyor" dedi.

Editör: Ömür Ünver