İsrail, çoğunlukla güneydeki Han Yunus kentine odaklanarak Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ediyor. Daha güneyde, Mısır sınırına yakın Refah'ta da hava saldırıları yapılıyor. Hamas yetkilileri, bölgede 22 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

BBC'nin haberine göre Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'deki hastanelerin üçte birinden azının işlevsel kaldığını ve bunların yalnızca kısmen faaliyette olduğunu açıkladı. DSÖ'den Richard Peeperkorn "Daha fazla sağlık tesisi veya hastaneyi kaybetmeyi göze alamayız" ifadelerini kullandı.

Bu arada, işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenin'de 5'i drone saldırısında olmak üzere 6 kişinin öldürüldüğünü açıkladı. Bakanlık, öldürülen Filistinliler arasında 13 yaşında bir çocuğun da bulunduğunu vurguladı.

Mahkeme depremdeki bant daraltma ile ilgili BTK açıklamasını yetersiz buldu Mahkeme depremdeki bant daraltma ile ilgili BTK açıklamasını yetersiz buldu

Öte yandan yardım grupları, Gazze Şeridi'nde ihtiyaç duyulan yardımın çok küçük bir kısmının ulaştırıldığı konusunda uyarılarını sürdürüyor.

Editör: Ömür Ünver