Alman savcılar, 27 kişiyi Almanya'nın demokratik siyasi sistemini devirmeyi planlamakla suçladı.

2021 yazından itibaren darbe için somut hazırlıklar yapıldı.

Plan, küçük bir silahlı grubuyla Almanya'nın parlamentosu olan Bundestag'ı işgal ederek iktidarı ele geçirmekti. Saldırı, Kraliçe II. Elizabeth'in ölümü gibi bir sinyal alındıktan sonra başlatılacaktı. İddianameye göre, yeni devletlerinin darbeden sonra nasıl işleyeceğini zaten belirlemişlerdi.

Darbe sonucu aristokrat bir aileden gelen bir Reichsbürger figürü olan Heinrich XIII Prens Reuss'un devlet başkanı olması planlanıyordu. Göreve geldiğinde müttefik güçlerle İkinci Dünya Savaşı'nı kazanan bir barış anlaşması müzakere edecekti. Savcılara göre Prens Reuss, darbeye destek sağlamak için Rus hükümetinin temsilcileriyle görüşmeye çalıştı.

O zamanlar aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisinin Federal Meclis Üyesi olan Birgit Malsack-Winkemann, adalet bakanı olacaktı. Savcılar, onun diğer komploculara parlamento binalarına erişim izni verdiğini ileri sürdü

Muhtemel isyancıların asker ve polis memurlarını askere almaya çalıştıkları iddia ediliyor.

Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla kiralandı Diyanet'ten 'makam aracı' açıklaması: Yoğun şehir dışı programları dolayısıyla kiralandı

Grup düşman listeleri hazırlamıştı. İddianameye göre üyeler, planlarının insanların öldürülmesiyle sonuçlanacağının farkındaydı. Üyelere bir gizlilik beyanı imzalatıldı. İhlal edenler vatana ihanetten idam edilecekti. Şüphelilerin yaklaşık 380 ateşli silaha ve 148 bin mermiye erişimi vardı. Sanıklardan bazıları geçen Aralık ayında tutuklanmıştı.

Almanya'nın iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Dairesi'ne göre, ülkede Reichsbürger hareketinin yaklaşık 23 bin takipçisi bulunuyor.

Editör: Ömür Ünver