Alman çiftçilerin sabahın erken saatlerinden itibaren otoyollara giriş noktalarını kapatması ulaşımda aksaklıklara neden oldu. 

Bir hafta sürecek gösterilerin Berlin ayağında Brandenburg Kapısı önünde toplanan çiftçiler traktörlerine 'Çiftçi yoksa gelecek de yok' yazılı pankartlar astı.

Çiftçilere, otoyollarda kamyon geçiş ücretlerindeki artışı protesto eden nakliye şirketleri de destek verdi.

Şansölye Olaf Scholz'un liderliğindeki üç partili koalisyon, aralık ayında tarım araçları için otomobil vergisi muafiyetini ve dizel vergi indirimlerini kaldırma planı hazırlayarak çiftçilerin tepkisini çekmişti. 

Söz konusu öneriler, 2024 bütçesindeki 17 milyar euroluk boşluğu doldurmaya yönelik bir paketin parçasıydı.

Perşembe günü hükümet kısmen geri adım atarak, araç vergisi muafiyetinin korunacağını ve dizel vergi indirimlerindeki kesintilerin üç yıl boyunca kademeli olarak yapılacağını açıkladı.

Dışişleri'nden İsrailli Bakan'a:  İsrail hükümetinin ruh halinin göstergesidir Dışişleri'nden İsrailli Bakan'a: İsrail hükümetinin ruh halinin göstergesidir

Ancak tasarının tamamen geri çekilmesini isteyen Alman Çiftçiler Birliği, pazartesi gününden itibaren bir "eylem haftası" düzenleyeceğini açıkladı.

Bir grup çiftçi Başbakan Yardımcısı Robert Habeck'in feribottan inmesini engellemiş, protesto hükümet ve muhalefet figürleri ile çiftçiler birliği tarafından kınanmıştı.

Editör: Ömür Ünver