AFAD'dan alınan bilgiye göre, saat 21.38'de merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi olduğu belirlenen 4,9 büyüklüğünde meydana geldi. Kaydedilen deprem yerden 10,44 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi de depremin Yenice'de, 4.9 büyüklüğünde ve yerin 14.2 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Deprem, İstanbul ve birçok şehirde hissedildi.

Bakan Koca: 1 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili yaptığı açıklamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakan Koca, sosyal medya X hesabındaki paylaşımında "Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun" dedi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: An itibari ile olumsuz bir durum yoktur

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili sosyal medya X hesabından bir açıklama yaptı. Olumsuz bir durumun olmadığını belirten Yerlikaya, "Çanakkale Yenice’de 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.  Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Jeolog Okan Tüysüz: Büyük bir deprem olma olasılığı yok diyebiliriz

NTV yayınına katılan Jeolog Okan Tüysüz, depremin meydana geldiği noktada Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın (KAF) 1953’te kırılmış bir kolu olduğunu belirterek, “Büyük bir deprem olma olasılığı yok diyebiliriz. Bu fayın İstanbul’u etkilemesi oldukça zor. Hissederiz, sarsılırız ama hasar oluşturmaz.” dedi.

Çanakkale'de hareketlilik yaşanıyordu

Çanakkale, 16 Şubat günü birçok deprem yaşanmıştı. İlk deprem sabah saatlerinde 2.6 ile oldu. İlk depremi farklı büyüklükteki 29 deprem takip etti. Bu depremler arasında en büyükleri 3.3 ve 2.8 olarak ölçüldü.

Ukrayna ordusu, Ruslara karşı toprak kaybediyor Ukrayna ordusu, Ruslara karşı toprak kaybediyor

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1764723943338819730

Kaynak: igf