Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, iddianameye tepki gösterdi. Ateş, "İddianame burada. Peki, azmettiriciler nerede? Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Ankara Başsavcılığı, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmasını sonlandırarak, Ateş cinayeti hakkındaki iddianameyi 1 buçuk yılın ardından 29 Nisan günü tamamlamıştı. 

Yalnızca 7 sayfada deliller değerlendirildi

T24'ün haberine göre, şüpheli Demirbaş’ın, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un kullandığı evde yakalanmasından bahsedilmeyen 145 sayfalık iddianamenin 103 sayfası şüpheli beyanlarından oluştu. İddianamenin yaklaşık 35 sayfalık bölümünde ise şüphelilerin hts/baz bilgileri ile cinayet anı ve sonrasına ilişkin görüntülerin bilgilerine yer verildi. Yalnızca 7 sayfada delillerin değerlendirildiği iddianamede, Demirbaş ve Çep’in, cinayeti neden azmettirdiklerine ilişkin tek bir değerlendirme de yapılmadı. Savcılığın iddianamesine göre, cinayetin sebebi de yok.

Yabancılara konut satışı yarı yarıya düştü Yabancılara konut satışı yarı yarıya düştü

Ayşe Ateş: Kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla iddianamenin sonuç kısmını paylaştı. Ateş, "Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?" diye sordu.

Ateş'in paylaşımın tamamı şöyle:

"İddianame burada. Peki, azmettiriciler nerede? Böyle bir suikasti birkaç çapulcunun tasarlayıp planladığına inanmamızı gerçekten bekliyor musunuz? Sırf bu iddianameyi hazırlamak için kamuoyunu neden bir buçuk yıl beklettiniz?"

Editör: Ömür Ünver